60% от участниците в А1 Лятна академия започват работа в компанията

Тази година в лятната академия на А1 участваха 20 талантливи младежи – студенти и ученици
(снимка: A1 България)

Всички 20 участници в Лятната академия на А1 България завършиха успешно четвъртото издание на инициативата. 60% от тях ще продължат на постоянен договор в компанията.

По време на обучението студенти и ученици работиха по разнообразни проекти под ръководството на ментор и успешно завършиха тримесечната програма. Те участваха в инициативата на базата на отличителното си представяне в редица партньорски инициативи през изминалата година.

В продължение на три месеца младежите придобиха нови знания и умения, като членове на направления „ИТ и дигитална трансформация”, „Мрежа и услуги”, „Маркетинг”, „Финанси”, „Корпоративни продажби” и „Човешки ресурси” в А1.

„Възможностите да натрупат практически знания и умения и да получат ценни съвети от професионалисти е един от начините, с които А1 подпомага младите хора за успешен старт в кариерата”, коментира Любомир Иванов, старши мениджър „Привличане на таланти, обучение и развитие” в А1 България.

„Лятната академия обединява дългогодишния опит на утвърдени експерти с ентусиазма и новите идеи на студентите и учениците. Пожелавам на талантливите млади хора, които работиха заедно с нас през изминалите месеци, да продължат да учат и да се развиват през целия си кариерен път”, допълни той.

Всички участници в Лятната академия на А1 завършиха успешно тримесечната програма
(снимка: A1 България)

В допълнение към практическия опит, участниците в Лятната академия преминаха и през пет специализирани обучения за технически познания и социални умения. А1 осигури за всеки от тях месечно възнаграждение, служебна SIM карта и мобилен телефон, както и множество други социални придобивки. Младежите се включиха и в доброволческа инициатива.

Лятната академия на А1 стартира за първи път през 2019 г. и до момента в нея са участвали общо 62 младежи. Тя е част от редица младежки инициативи, които А1 развива през годините, включително партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска програма и др.

Коментар