Инфодизайн България добави Logsign платформа за киберсигурност от ново поколение

Корпоративните решения за сигурност на Logsign са достъпни у нас от Инфодизайн България
(илюстрация: Logsign)

Дистрибуторът на решения за информационна сигурност Инфодизайн България обяви ново партньорство с компанията Logsign платформа за цялостно наблюдение на корпоративната мрежа в реално време, засичане на заплахи и управление на инциденти.

В резултат на партньорството, Инфодизайн ще разпространява на българския пазар решенията от корпоративното портфолио на Logsign, като първото представяне ще бъде на специално организиран уебинар, който ще се проведе на 5 октомври (сряда). Участието е безплатно след регистрация тук.

Logsign Next-Gen SIEM се грижи за постоянното събиране и обработка на логове и данни за събития от всякакъв тип корпоративни ИТ активи. Управлението на обема от данни се осъществява с помощта на Data Policy Manager, което елиминира необходимостта от дисков масив за съхранение.

След процес по нормализиране, данните се обогатяват, използвайки външни източници за разузнаване на заплахи (threat intelligence), добавяне на потребителска самоличност и поведенчески анализ. Събраните данни се индексират с цел по-нататъшен анализ на сигурността.

Logsign засича инциденти в реално време и алармира своевременно. Решението използва широк набор от правила за корелация, базирани на Mitre ATT&CK, в допълнение към вградената услуга threat intelligence и разширените възможности за разследване на инциденти.

Способността за засичане на вътрешни и външни заплахи, вградените threat hunting и поведенчески анализ позволяват на екипите по сигурността да разберат информацията в дълбочина и да получат доклади с подробности за инцидента. С нейна помощ, те могат да отговорят на заплахата в реално време, било то автоматично или чрез ръчни средства.

Logsign е един от най-бързите SIEM инструменти на пазара: лесен e за внедряване и използване. Решението се отличава с иновативни възможности и визионерски подход към управлението на инциденти и реакцията при такива. Освен това, за разлика от повечето решения за киберсигурност, Logsign се разработва в Европа.

Като един от най-бързите и лесни за внeдряване SIEM продукти, Logsign може да бъде имплементиран в рамките на няколко дни или седмици. Процесът не отнема месеци, както при други SIEM продукти, като в допълнение Logsign е богат на функции, изчерпателен и предлага клъстерна архитектура.

Logsign постоянно събира и обработва логове и данни за събития от всякакъв тип ИТ активи
(екранна снимка: Logsign)

Gartner отличи Logsign в магическия квдрант за SIEM за 2021 година, а Forrester го добави в отчетите си за Security Analytics Landscape Q3, 2022. С над десет години опит в регионите на EMEA и APAC, Logsign обслужва повече от 500 клиента.

Портфолиото на Инфодизайн България се състои от добре позиционирани решения на доставчици като WithSecure (по-рано F-Secure for Business), иновативното DLP решение ITsMine, решение за архивиране и възстановяване NAKIVO Backup & Replication, решение Senhasegura за управление на привилегировани акаунти (PAM) и IRONSCALES – доставчик на имейл сигурност. Заедно тези решения представляват единствена по рода си система за откриване и управление на заплахи за сигурността.