Microsoft пуска първокласен десктоп Surface Studio 2 Plus

Surface Studio 2 Plus разполага с с комфортен 28-инчов дисплей PixelSense
(снимка: Microsoft)

Едно от новите устройства, които Microsoft представи на голямо събитие тази седмица, е компютърът Surface Studio 2 Plus. Както се подразбира от името, това всъщност е подобрена версия на познатия модел Surface Studio 2 – с нов хардуер, но със същия дизайн, на който доста потребители симпатизираха през годините.

Surface Studio 2 Plus идва с комфортен 28-инчов дисплей PixelSense и разчита на изчислителната мощ на 11-то поколение процесор Intel Core i7. В компютъра е вградена графична карта Nvidia RTX 3060 с 6GB памет.



По замисъл, Surface Studio трябва да е високопроизводителна машина и затова не е учудващо, че разполага с 32GB оперативна памет DDR4 и SSD диск с капацитет 1TB. Новият модел е надграден с безжични модули Bluetooth 5.1 и Wi-Fi 6. Съвместим е със Surface Pen и Surface Dial.

„През есента на 2016 г. представихме първия Surface Studio. Това беше по-различен продукт от останалите и незабавно привлече вниманието на хората. Яркият 28-инчов 3:2 дисплей и стилния дизайн създаваха усещане, че този продукт ще завладее човешкото любопитство. Дори днес, след цели 6 години, Surface Studio показва, че има уникалната способност да привлича интереса”, казаха от Microsoft.

В резултат на промените в работната среда през последните години, Microsoft отчита силно търсене на този елегантен, мощен и многофункционален продукт. Затова компанията решава да препроектира Surface Studio.

“Използвахме актуален Intel Core i7 H Series процесор, който е с 50% по-бърз от този на Surface Studio 2. Вградихме Nvidia GeForce RTX 3060, за да удвоим графичната производителност при създаване на 3D дизайни и рендиране на модели. Подобрихме дисплея, камерите, микрофоните и портовете – включително USB-C с Thunderbolt 4. Чрез Windows 11, Surface Studio 2+ също отговаря на стандартите за защитен компютър”, поясниха от компанията.



Както може да се очаква, Surface Studio 2 Plus е доста скъпо устройство – моделът ще струва около $4500, когато излезе на пазара, а това ще стане на 25 октомври, съгласно анонса на Microsoft.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар