Microsoft разработи аналог на CCleaner за Windows

Потребителите на Windows ще получат инструмент на Microsoft, аналог на CCleaner
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft работи върху ново приложение PC Manger, което е предназначено да подобри производителността на компютъра и се явява аналог на популярната помощна програма CCleaner.

Бета версията на PC Manger, засега достъпна само в Китай, позволява на потребителите на Windows да управляват паметта на компютъра си, да изключват изпълнявани задачи и да контролират кои приложения да се стартират при зареждане на операционната система.

Повечето от функциите на PC Manager вече са налични в Windows. Сега обаче всички те са събрани на едно място, което може да помогне на потребителите по-лесно да ускорят системите си.

PC Manager обединява на едно място много функции, вече налични в Windows (екранна снимка: Microsoft)

Приложението дори има възможност за промяна на браузъра по подразбиране, включва инструменти за управление на приложения и деинсталиране на рядко използвани програми. Функцията за контрол на процесите е опростена версия на диспечера на задачите (Task Manager).

В допълнение, PC Manager поддържа сканиране на операционната система за ненужни и временни файлове с възможност за тяхното последващо премахване. Предвидена е също функция за търсене на големи файлове, която може да бъде полезно, ако трябва да освободите място за съхранение.



Публичната бета версия на PC Manager вече е достъпна за изтегляне на официалния уебсайт на Microsoft за Китай. Самото приложение е предназначено за използване на устройства с Windows 10 и по-нови версии. Все още не е известно кога Microsoft планира да пусне PC Manager извън Китай.

Коментар