Lockheed Martin ще ползва “таен” облак Azure за връзка с Пентагона

За първи път Lockheed Martin ще използва независимо клауд инфраструктура на Microsoft
(снимка: Lockheed Martin)

Microsoft и разработчикът на военни технологии Lockheed Martin обявиха ново споразумение за сътрудничество, което обхваща области като облачни изчисления, изкуствен интелект, машинно обучение и сигурни 5G комуникации.

Предполага се, че партньорството ще допринесе за развитието на технологии от следващо поколение в интерес на Министерството на отбраната на САЩ. Една от областите на сътрудничество ще бъде научноизследователска и развойна дейност за военни програми.

Става въпрос за разработване на модерни защитени комуникационни системи, които са съвместими със съществуващите мрежи на Пентагона. Акцент в партньорството ще бъде поставен и върху 5G технологията, според официално съобщение от Microsoft.

Съгласно условията на споразумението, Lockheed Martin ще стане първият неправителствен партньор на Microsoft, който използва независимо инфраструктурата Azure Government Secret. Това е класифициран облак: използването му ще помогне на Lockheed Martin да модернизира секретни локални системи, да повиши ефективността на работа и взаимодействие с Пентагона, бързо да създава нови работни натоварвания и т.н.



Lockheed Martin планира също да използва решения на Microsoft за създаване на специална дигитална поглъщаща среда, в която ще се тестват нови военни разработки и технологии.

И накрая, облакът Azure ще помогне на Lockheed Martin да трансформира дигитално своите процеси (инициативата 1LMX), което в крайна сметка ще подобри ефективността на компанията.

Коментар