Microsoft добавя в Teams класически игри за Windows

Преживяването в Teams ще стане по-приятно с добавянето на класически игри
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на услугата за сътрудничество Microsoft Teams вече няма да скучаят по време на виртуалните срещи. Тази седмица софтуерната компания представи приложението Games for Work, което ще стане част от Teams и ще даде на потребителите достъп до класически Windows игри като Solitaire и Minesweeper.

Microsoft смята, че нововъведението в един от най-популярните ѝ продукти ще помогне на служителите да се обединят в екипа и да повишат собствената си ефективност.

„Игрите насърчават креативността, сътрудничеството и комуникацията по уникален начин и нямаме търпение да видим как приложението Games for Work в Microsoft Teams подобрява производителността и укрепва връзките на работното място“, каза говорител на компанията, цитиран от CNET.

Игрите, налични в Teams, не съдържат рекламно съдържание и с тях могат да взаимодействат от 2 до 250 души. Например, в Minesweeper потребителите могат не само да играят, но и да гледат как другите го правят или да предлагат по-нататъшни стъпки.

Други от наличните игри в приложението предоставят подобни функции, включително кооперативна игра и възможност за състезание.



Приложението Games for Work скоро ще бъде достъпно за всички потребители на Teams с планове Education и Enterprise. Разработчиците от Microsoft планират да разширят списъка с игри, налични в приложението, през 2023 г.

Коментар