Windows 11 добавя индикатор за състоянието на VPN

Microsoft подготвя множество промени в Windows 11, вкл. индикатор за състоянието на VPN
(снимка: Microsoft)

Microsoft пусна тази седмица предварителна версия на Windows 11 под номер 25252, която вече е достъпна за членовете на програмата Windows Insider в канала Dev. Едно от най-забележимите нововъведения е появата на индикатор за наблюдение на състоянието на VPN (частна виртуална мрежа) в системната лента.

„Добавихме възможност за преглед на състоянието на VPN в лентата на задачите, когато сте свързани към разпознат VPN профил. Иконата на VPN под формата на малък щит в цвета на системния акцент ще бъде насложена върху активната мрежова връзка“, се казва в изявление на Microsoft в блога на Windows.



Новият индикатор за състояние на VPN не е единствената промяна в Windows 11. Така например, разработчиците от Microsoft продължават да експериментират с визуализиране на търсенето в лентата на задачите.

За да промените стила на показване на търсенето, просто отидете на „Настройки“, отворете менюто „Персонализиране“, след това изберете „Лента на задачите“ и отворете менюто „Контролен панел“. От това меню можете да избере една от наличните опции за показване на търсенето в лентата на задачите.

Заедно с това в новата версия на Windows 11 са въведени някои корекции на известни проблеми. Например, разработчиците са поправили грешка, която причиняваше срив на explorer.exe при използване на клавишите ALT+F4, когато в същото време е отворено изскачащото меню „Показване на скритите икони“ в лентата на задачите.



В допълнение са коригирани няколко други грешки в explorer.exe, които причиняваха забавяне на работата на лентата на задачите. Също така е решен проблемът с отварянето на папки в менюто “Старт”. Пълният списък с поправки и подобрения е публикуван в блога за разработчици.

Коментар