Xiaomi започна да произвежда и SSD устройства

Новият продукт на Xiaomi е направен в корпус от алуминиева сплав и анодизирано покритие
(снимка: Xiaomi)

Китайският производител на електроника Xiaomi продължава да диверсифицира дейността си. Тази седмица компанията представи първия си външен SSD – устройството има капацитет 1TB и ще се продава в Xiaomi Mall от 14 декември.

Полупроводниковият диск Mi Mobile SSD 1TB поддържа скорости на последователно четене/запис над 2000 MB/s. Това означава изтегляне на филм в 4K резолюция на диска буквално за минута.



Новият продукт на Xiaomi е направен в корпус от алуминиева сплав с пясъкоструйна обработка и анодизирано покритие, за да изглежда приятен както външно, така и като тактилно усещане. Освен това се твърди, че дискът е много надежден.

Първоначално Mi Mobile SSD 1TB ще се продава като част от кампания за групово финансиране на цена от 649 юана (около $93), а на по-късен етап ще се появи в търговската мрежа на препоръчителна цена на дребно от 799 юана (около $115).

Известно е, че моделът е съвместим с всички типове компютърни устройства, включително работещи под Windows 7 и по-нови версии на MS операционната система, macOS X 10.6 и по-нови, Android 9 и по-нови, както и Ubuntu версии 16, 18 и 20.

Коментари по темата: „Xiaomi започна да произвежда и SSD устройства”

добавете коментар...

  1. :o)

    Да перефразирам новината…поредна китайска фабричка от град дзян-гъз-мин-чун
    е започнала да работи за XAIOMI и дисковете които е правила досега са под нов бранд
    🙂

Коментар