Излиза променен Skype, с нови функции и дизайн

Потребителите на Skype ще получат напълно обновен интерфейс и преводач в реално време
(снимка: Skype)

Microsoft пусна голяма актуализация на приложението за комуникации Skype, с напълно променен външен вид и няколко нови функции, които ще бъдат полезни за потребителите.

Факт е, че Skype вече не е основната комуникационна платформа на Microsoft, отстъпвайки територия на Teams. Въпреки това компанията продължава да подобрява закупеното преди години приложение със завидна упоритост.



Новата версия на Skype идва с напълно преработен визуален интерфейс, с много цветни теми за избор, които работят както в светъл, така и в тъмен режим. Цветните теми се използват по-активно в цялото приложение, а не само на страниците за чат. Microsoft е създала и нови контрастни теми за потребители с лошо зрение.

Дизайнът на разговорите на мобилни устройства също е променен, като сега потребителите могат да използват не само тъмен фон. Оформлението на видео разговора може автоматично да се коригира според броя на участниците.

Промените в Skype обхващат и мобилната версия на приложението
(снимка: Skype)

Друга голяма промяна в Skype разговорите е поддръжката на превод в реално време. Skype вече може да превежда устна реч и текст за потребителите в чата, но в близко бъдеще Microsoft ще добави и функция, при която аудио преводът ще звучи като собствения глас на потребителя в реално време.

Още една новост е разделът „Днес” на главния екран. Там се показват актуални новини и друга полезна за потребителите информация.

Даунлоуд: Skype

Коментар