CLICO стана оторизиран център за CyberArk обучения в ЕМЕА

Обучения за PAM решенията CyberArk вече са достъпни в България, на български език, съобщи Тодор Хвойнев от CLICO (снимка: личен архив)

Специалистът в ИТ сигурността CLICO постигна статут на оторизиран обучителен център на CyberArk за целия EMEA регион. „Това за нас е огромен успех – след дългогодишното партньорство и дистрибуция на решенията на CyberArk сега вече сме и първият оторизиран център за обучение в EMEA”, каза Евелина Яновска, мениджър на отдела за обучение в CLICO.

В резултат на промяната обученията за технологиите на CyberArk ще се провеждат на български език с възможност за курсовете на място в офис на българския партньор, поясни Тодор Хвойнев, сертифициран инженер проекти на база CyberArk Privileged Access Management в CLICO.

Възможността за тренинг на наш език и на родна територия е съществена, тъй като спестява значителни разходи за пътуване и настаняване – досега курсовете са предоставяни само на английски език с възможност за присъствено обучение в Западна Европа.

Потребителите и партньорите ще могат да разширят знанията си относно системата за управление на привилегирован достъп CyberArk Privileged Access Management. Успешно завършилите курса ще получават сертификати за завършено обучение от CyberArk

„Курсът предоставя на участника знанията и уменията, необходими за администриране, наблюдение и отстраняване на неизправности при съществуващо внедряване на CyberArk PAM. Обучението включва презентации за PAM архитектура, управление на пароли заедно със софтуерни концепции, включително наблюдение и отстраняване на проблеми“, обясни Хвойнев.

В момента екипът на CLICO има около 30 сертифицирани обучители, посочиха от фирмата. От тях десет са от международните клонове на компанията в България, Румъния, Сърбия, Хърватия и т.н.

„Всички преподаватели имат висока техническа квалификация, бидейки сертифицирани инженери и инструктори с дългогодишна професионална работа в техническите екипи на компанията“, обясни Евелина Яновска.

CyberArk е известна с технологиите си за управление на дигитални идентичности и особено с подхода си към управлението на привилегировани профили, но също така и с инструменти за автоматизиране на автентификация и оторизация, средства за защитен и наблюдаван локален и отдалечен достъп до критични активи.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар