Cloudflare отблъсна най-мощната DDoS атака

DDoS атаките стават все по-чести и по-мощни, отчита анализ на Cloudflare
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на интернет инфраструктура Cloudflare отблъсна серия от атаки за отказ на услуга (DDoS), включително „най-голямата” до момента. Според наличните данни, в своя пик мощността на атаката е надхвърлила 71 милиона заявки в секунда.

„Повечето от атаките достигнаха пик в диапазона 50-70 милиона заявки в секунда, а най-голямата от тях надхвърли 71 милиона заявки в секунда. Това е най-голямата HTTP DDoS атака досега, надхвърляйки рекорда от юни 2022 г. от 46 милиона заявки в секунда с повече от 35%”, гласи официално изявление на Cloudflare.

По време на рекордната атака са дошли заявки от 30 000 IP адреса, принадлежащи на различни облачни доставчици. Нападателите са били насочени към клиенти на Cloudflare, включително доставчици на услуги за облачни игри, платформи за облачни изчисления, компании за криптовалута и доставчици на хостинг услуги.

Все по-мощни и чести DDoS атаки бяха отбелязани и в неотдавнашен доклад на Cloudflare. Компанията изчислява, че броят на HTTP DDoS атаките се е увеличил със 79%, в сравнение с миналата година.

Обемните атаки над 100 Gb/s бележат ръст от 67% спрямо предходното тримесечие. Броят на DDoS атаките с продължителност над 3 часа се е увеличил с 87% на тримесечна база, сочи анализът.

Коментар