Роботи гастролират на модно шоу в Париж

Световноизвестни модели сътвориха модно шоу с роботите Spot
(снимка: Coperni / Instagram)

Пет четириноги робота от серията Spot на Boston Dynamics участваха в неотдавнашното модно шоу на марката Coperni в Париж. В портала YouTube се появи видеоклип от съвместно изпълнение на световноизвестни модели с роботите.

Когато светлините в залата изгасват, зелените очи на роботите започват да мигат в здрача. След това се появяват модели, които демонстрират нова колекция от дрехи, но вниманието на публиката е приковано към роботите.

По време на шоуто един от роботите, оборудван с механична ръка, взима чанта от ръцете на модела и я носи вместо нея. Друг робот сякаш гледа известно време модела, след което помага на момичето да съблече сакото си.

Според дизайнерите на Coperni, концепцията на шоуто е своеобразно преосмисляне на произведението на френския баснописец Жан дьо Ла Фонтен „Вълкът и агнето”, което прокарва идеята за връзка между хората и роботите, отбелязва Гардиън в репортаж от събитието.

„Нашето положително послание е, че хората и технологиите могат да живеят заедно в хармония”, казва говорител на Coperni и допълва, че се е чувствал неудобно, когато за първи път е срещнал робота Spot, известен още като „робот-куче”.

Не за първи път марката Coperni използва технологични решения по време на своите модни ревюта. През миналия сезон изпълнението им включваше напръскване на рокля от аерозол директно върху тялото на модела Бела Хадид.

Коментар