Huawei Watch D – този смарт часовник мери кръвно налягане

Иновативният смарт часовник Huawei Watch D измерва кръвно налягане, пулс и сатурация
(снимка: CC0 Public Domain)

Първият смарт часовник на Huawei, който измерва кръвно налягане – моделът Watch D, вече се предлага на нашия пазар от телеком оператора А1 България. Иновативният аксесоар предлага също функции като ЕКГ и измерване на сатурацията (SpO2).

Часовникът използва собствен алгоритъм Huawei BP и позволява на потребителите да задават персонализирани планове за измерване, базирани на техния ритъм и начин на живот. Въз основа на това те ще получават напомняния за измерване в планирани часове, като например при събуждане и преди лягане, така че да могат навременно да откриват потенциални промени.

В допълнение към основните ползи от смарт-аксесоара, с дневния здравен статус притежателите на Huawei Watch D могат да следят показатели като кръвно налягане, тегло, упражнения и да планират ежедневието си за постигане на добра форма. Новото устройство позволява измерване на показателите на съня, стреса, режима на хранене и температура на кожата.

Watch D използва собствен алгоритъм Huawei BP за измервания и анализ
(снимка: CC0 Public Domain)

Смарт часовникът разполага с иновативна микровъздушна помпа и въздушна възглавничка в каишката в компактна форма. Така, според технологичната компания, се осигурява максимално коректен процес за измерване на кръвното налягане.

Huawei Watch D идва с набор от каишки с различни размери и интуитивна линийка за определяне на подходящата за притежателя си. Каишките са изработени от макромолекулярен еластичен материал и са със закопчалка тип пеперуда за по-голяма стабилност по време на процеса за отчитане на кръвното налягане.

ЕКГ анализът, предлаган от устройството, се извършва благодарение на високоефективен ЕКГ сензорен модул, осигуряващ измервания в реално време. С него потребителите могат да следят здравните показатели на сърцето си и да идентифицират потенциални рискове.

Със сензора за следене на сатурацията (SpO2) потребителите на новия Huawei Watch D могат да проследява нивата на кислород в кръвта си. Ниски нива на този показател  могат да са причината за умора, загуба на паметта и други нежелани симптоми, които могат да увредят здравето в дългосрочен план. Функцията ЕКГ и измерване на кръвно налягане нямат диагностични цели, тъй като Huawei Watch D не е медицинско изделие.

Смарт часовникът Huawei Watch D идва с набор от каишки с различни размери
(снимка: Huawei)

За активно спортуващите смарт-часовникът предлага над 70 режима на тренировка – бягане, гребане, скачане на въже и много други. Благодарение на позиционирането през GNNS (глобалната навигационна сателитна система), заложенo в устройството, потребителите могат с още по-голяма точност да проследяват маршрутите на открито.

Новият умен часовник на Huawei е съвместим с iOS и Android устройства, а батерията може да издържи 7 дни само с едно зареждане. Huawei Watch D е наличен за покупки от A1.bg и в магазинната мрежа на компанията с план Unlimited ULTRA на цена 17,99 лева на месец или 369,99 лева в брой.

Коментар