Tenda TX9 – бърз и стабилен Wi-Fi 6 рутер

TX9 поддържа Wi-Fi 6 и има сумарна двулентова скорост 2976 Mbps
(снимка: Tenda)

Мрежовият производител Tenda Technology обяви локална наличност на рутера TX9 AX3000 за българския пазар. Моделът идва с поддръжка на новото поколение Wi-Fi 6 технология и сумарна двулентова скорост до 2976 Mbps (2,4GHz: 574 Mbps, 5GHz: 2402 Mbps), което е 66% по-бързо от пиковата скорост на AX1800.

Възможностите на TX9 за обработка на данни са значително подобрени, благодарение на двуядрения NPU интегриран невронен процесор с основна честота до 1,6 GHz. Ядрото може да увеличи капацитета и да намали смущенията за по-плавно 4K видео поточно предаване и AR/VR игри.

С четири независими FEM модула и 4x6dBi външни двулентови многопосочни антени, TX9 подобрява мощността на сигнала и чувствителността на приемане, за да осигури стабилно Wi-Fi 6 покритие.

Честотната лента на 5G поддържа ултрависока честота от 160MHz, което улеснява потребителите да играят онлайн, без да се притесняват от претоварване на мрежата. TX9 предоставя и 4 гигабитови Ethernet порта, които могат да използват пълноценно всеки мегабит от честотната лента на оператора за безпроблемен гейминг и видео забавления.

TX9 разполага с четири независими FEM модула и 4 външни многопосочни антени
(снимка: Tenda)

Моделът поддържа голямо разнообразие от функции като настройка на сигнала, откриване на мрежа, контрол на мрежата за гости, родителски контрол, черен/бял списък, превключване на таймера и др.

Tenda TX9 е наличен на българския пазар на цена от около 160 лв. с ДДС и 36 месеца гаранционен период.

Коментар