Microsoft интегрира крипто-портфейл в браузъра Edge

Браузърът Edge скоро ще предложи и крипто-функционалност на потребителите
(снимка: Microsoft)

Наблюдателни потребители забелязаха, че Microsoft работи върху интегриране на портфейл за криптовалута етериум в своя браузър Edge. Един от първите, които съобщиха за това нововъведение, e потребител на Twitter под псевдонима Albacore.

Той публикува няколко екранни снимки и предположи, че Microsoft планира да добави в своя браузър Edge възможност за изпращане и получаване на криптовалута, както и NFT токени. Публичните ключове могат да се споделят с други потребители за получаване на плащания, докато частните ключове могат да се използват за потвърждаване на транзакции.

Според публикациите по темата, новата функция в момента е достъпна за ограничен брой потребители, които получават бета компилации на Edge в канала за разработчици Dev (ранен достъп).

Порталът Bleeping Computer е тествал новата функция и по време на процеса на регистрация журналистите са били помолени да въведат парола за защита на крипто-портфейла, както и фраза от 12 думи за възстановяване на паролата. След приключване на регистрацията, портфейлът генерира уникален идентификатор, който позволява на потребителите да получават средства през мрежата Етериум (Ethereum).

Екран от криптопортфейла на браузъра Edge, който е в процес на разработка
(снимка: Albacore / Twitter )

Портфейлът за криптовалута поддържа множество етериум акаунти с възможност за превключване между тях. Предвидени са също опция за свързване с децентрализирани приложения dApps и раздел с новини, които информира потребителите за най-новите събития на пазара за криптовалути.

Известно е също, че Microsoft си партнира с Consensys, за да предложи на потребителите възможност да обменят криптовалути между Ethereum, Dai Stablecoin, Uniswap, USD Coin и Tether Coin. Ентусиастите са открили доказателство в бета кода на Edge, че в бъдеще може да се появи и биткойн портфейл в браузъра.

Коментар