Таланти бяха „мениджъри за един ден” в А1 България

Талантливи ученици и студенти почерпиха опит и идеи от мениджърите на А1 България
(снимка: А1 България)

Петима талантливи ученици и студенти с икономически и технологични специалности поеха ръководни позиции в А1 в рамките на инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден”. Така телекомът следва мисията си да подпомага кариерния старт на младите хора в страната.

Учениците и студентите се запознаха с работата в ключови за А1 направления – финанси, развитие на мобилната мрежа и търговия за частни клиенти.

„Ентусиазираните млади хора носят духа на своето време и с идеите си имат потенциала да променят света. Предлагаме многообразни възможности да почерпят от опита на утвърдени професионалисти, а енергията на младежите ще им помогне да постигнат своите професионални мечти”, каза Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси” и член на Лидерския екип при официалното откриване.

Тя подчерта, че обмяната на идеи и опит е част от цялостната политика на А1 България да подкрепя кариерния старт на младите хора.

За основните направления и функции в компанията, работната среда и възможностите за кариера и развитие разказа Петя Николова-Исмаилова, старши експерт „Привличане на таланти, обучения и развитие”.

Младен Маркоски, член на Управителния съвет на А1 България и старши директор „Финанси”, разказа за мащабните проекти на компанията и важността на точните данни и анализи за взимането на стратегически решения в ролята си на ментор на Мартин Наков и Ина Малчева.

Мартин е студент в магистърска степен „Счетоводство и одит” в Софийския университет, а Ина е ученичка в 10 клас в 56 СОУ със специалност „Икономика” с интензивно изучаване на немски език.

Живко Ковачев, директор „Конвергентна мрежа и услуги”, разказа на студента Стефан Михайлов и ученика Мирослав Божилов за възможностите за развитие на 5G ULTRA мрежата на А1, която достига гигабитови скорости.

Стефан е студент в 4 курс със специалност „Телекомуникации” в Нов български университет, а Мирослав е единадесетокласник от НПГПТО „М. В. Ломоносов”, профил „Компютърни технологии и мрежи”.

Какви знания и умения са необходими, за да управляваш, мотивираш и обучаваш в детайли близо 1000 служители във всички 200 магазина на А1 на най-иновативните дигитални услуги в сектора дискутираха десетокласничката Данайа Йорданова, която учи „Икономика и мениджмънт, и нейният ментор Георги Драгиев, национален мениджър „Продажби – магазинна и търговска мрежа”.

Коментар