Microsoft отвори за всички достъпа до Bing с изкуствен интелект

Интернет търсачката Bing на Microsoft става все по-интелигентна
(снимка: Microsoft)

По-рано тази година Microsoft пусна търсачката Bing с активиран изкуствен интелект, базиран на ChatGPT, от което можеха да се възползват потребители с покана. Сега компанията прави тази функционалност достъпна за всички, с едно ограничение: трябва да влезете в акаунта си в Microsoft чрез браузъра Edge.

Новият ход на Microsoft подчертава ангажимента на Редмънд да наложи своята иновация на пазара, въпреки че технологията с изкуствен интелект (AI) породи опасения относно неточности и свръхемоционалност.

Същевременно Microsoft значително модернизира Bing Chat, добавяйки много нови функции и дори поддръжка за плъгини на трети страни. Например, без да напускате чата, можете да резервирате маси в ресторант чрез OpenTable или да помолите бота да пусне интересен филм през Apple TV.

Следващата стъпка е търсене на изображения и видеоклипове директно в Bing Chat. Скоро ще бъде възможно потребителите да заявят снимки или видеоклипове на обекти, животни, места и др. Microsoft също така разширява Bing Image Creator до повече от 100 езика, което без съмнение ще улесни използването му от по-широк кръг потребители.

Компанията добави и една много търсена функция към Bing Chat: история. Първо, историята на чатовете ще се тегли автоматично на всичките устройства на потребителя. Второ, при отваряне на връзка от отговор на Bing Chat в Edge, чатът се премества автоматично в страничната лента, така че потребителят да продължи да взаимодействате с бота, докато разглежда сайта и задава контекстуални въпроси.

Скоро и браузърът Mobile Edge ще получи тази функционалност. И трето, историята на предишни чат сесии може да бъде включена в отговорите на бота на нови разговори.

Повече от 100 милиона активни потребители ежедневно посещават Bing, според Юсуф Мехди, вицепрезидент на Microsoft за инициативите с изкуствен интелект. Техният брой се е увеличил значително през последните няколко месеца.

„Вярваме, че този проект ще промени играта в преосмисляне на търсенето и ще даде възможност на разработчиците в търсенето”, казва Мехди. „Очакваме с нетърпение да споделим повече подробности на Microsoft Build по-късно този месец”.

Коментар