Twitter ще премахне акаунтите на неактивни потребители

Неактивните потребители на Twitter ще загубят страниците си в социалната мрежа
(снимка: CC0 Public Domain)

Администраторите на Twitter ще премахнат акаунтите на потребители, които не са влизали в страниците си от няколко години. Това съобщи собственикът на социалната мрежа Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

Активните собственици на акаунти в социалната мрежа могат да видят намаляване на броя на своите абонати, добави Мъск. „Ние изтриваме акаунти, които не са показали никаква активност от няколко години, така че може да видите намаляване на броя на вашите последователи”, написа той на страницата си в социалната мрежа.

Според потребителското споразумение, потребителят на Twitter трябва да влиза в своя акаунт поне веднъж на всеки 30 дни, за да избегне изтриване поради продължителна неактивност.

Преди това Мъск заплаши да прехвърли акаунта на неправителственото Национално обществено радио на друга компания, след като то отказа да публикува съдържание в своите 52 официални медийни емисии в знак на протест срещу решението на Twitter да обозначи неговия акаунт като държавен.

Миналия месец Twitter премахна синия чек от проверката на акаунтите на хиляди потребители, включително знаменитости, журналисти и политици.

Мъск направи процеса на проверка част от Twitter Blue, услуга с платен абонамент. Според него, това ще намали броя на ботовете и фалшивите акаунти в социалната мрежа.

Коментар