Samsung вгражда 32-инчов таблет в хладилника

Новият умен хладилник Bespoke Family Hub разполага с огромен 32-инчов Full HD екран
(снимка: Samsung)

Смарт хладилникът Bespoke Family Hub Plus с огромен сензорен екран, обявен на CES 2023 в началото на годината, вече е достъпен за предварителни поръчки. Това е и първият хладилник на Samsung, който поддържа най-новия стандарт за интелигентен дом Matter.

Осмото поколение хладилници Bespoke Family Hub на Samsung разполагат с огромен 32-инчов Full HD сензорен екран, много по-голям от 21,5-инчовия дисплей на предишната версия. Хладилниците са съвместими със системата SmartThings, поддържат интернет достъп за онлайн пазаруване и гледане на видео, включително TikTok.

Потребителите на новия хладилник могат да използват безплатно услугата Samsung TV Plus, която включва 190 телевизионни канала в САЩ или около 80 канала в Южна Корея.

Bespoke Family Hub с голям екран е и първият хладилник на Samsung, който поддържа най-новия стандарт за интелигентен дом Matter. Компанията обещава, че съществуващите хладилници Family Hub версия 2.0 или по-нова ще бъдат надградени до Matter през юли.

Поддръжката на Matter означава, че хладилникът може да свързва съвместими устройства като смарт лампи, контакти, термостати и ключалки към приложението SmartThings през Wi-Fi. С хладилната версия на приложението потребителите могат да управляват интелигентния си дом направо от сензорния екран.

Софтуерната актуализация, очаквана през юли, ще осигури управление на Matter от всички хладилници Samsung Family Hub и ще добави интеграция на Google Photos, за да превърне хладилника в цифрова рамка за снимки, както и на Amazon Essentials за покупки с едно кликване от хладилника.

Хладилник с 32-инчов екран ще струва около 1000 долара повече от подобен модел на Samsung без екран. Потребителите могат да гледат канали на Samsung TV Plus или онлайн видеоклипове, докато готвят, да създават цифрови бележки на екрана, да преглеждат рецепти и да контролират интелигентни домашни устройства – всичко това на голям екран.

Samsung също е подобрил лентата със съвети за готвене, която използва изкуствен интелект, за да препоръчва рецепти и планове за хранене въз основа на предпочитанията на потребителите. Хладилните камери са оборудвани с изкуствен интелект, който ще може да разпознава продуктите.

Коментар