БСП тръгва на бой с форума “БГ Мама”

Жалба на Българската социалистическа партия стигна до Комисията за защита от дискриминация заради публикации във форума на българските майки “БГ мама”. На представители на партията е било попречено да пишат във форума, жалват се от БСП. Партийните активисти са “отрязани” заради флуд, полит-агитация и мултиакаунтинг – все неща, забранени в правилника на форума, категорични са неговите администратори.

След броени часове, на 2 декември 2009 г. ще се проведе заседание на Комисията за защита от дискриминация по повод жалба на г-жа Цветкова (БСП) срещу БГ Мама 🙂 – съобщава в блога си уеб-специалистът Огнян Младенов. – Можете и да се смеете, но е истина. Докато е била управляваща, Партията майка, закрилница и кърмилница, всъщност е била дискриминирана от „ОНЯ ФОРУМ“ :-)”

По-нататък става ясно, че случаят опира до протестите на родителите във връзка с проблемите със записванията за детските градини и опити на партийците да се намесят в това.

Според форумците, проблемът с детските градини е бил повод за организирането на два родителски протеста пред СО тази година, вторият от които на 1 юни 2009. По това време ДКСМП към БСП е организирал протестен митинг на същото място, по същото време, със същите цели, но ден по-рано. Във форума на майките е направен опит да се пренасочат недоволстващите родители от гражданския протест към предизборния митинг, организиран от БСП и прикрит зад паравана на сериозния проблем с липсата на места в детските градини.

Опитите на партийците да политизират исканията на родителите не се увенчават с успех, категорични са форумците. На 22 май във форума се появява потребител “bunny73”, който залива форумите с еднотипни публикации от вида „Предлагам протестът да е ден по-рано“. Малко по-късно администраторите правят проверка и установяват, че неколцина партийци от БСП и потребителят bunny73 пишат от един и същ IP адрес. Следва забрана на достъпа до форумите на цялата група партийни активисти заради неща, забранени в правилата на форума: флуд, мултиакаунтинг, политическа агитация и опит за подвеждане на родителите да вземат участие в политически митинг.

Във връзка с нарушаването на правата на български граждани, които не са нарушили по никакъв начин изискванията на форума – подготвяме жалба до Комисията за защита от дискриминация и до други институции”, пишат в официално писмо от БСП до администраторите на форума. Партийците предлагат среща за изясняване на проблема. Срещата обаче им е отказана.

Какво ще реши КЗД днес, се пита Огнян Младенов в блога си. “Жалко е, че КЗД вместо да върши истинска работа трябва да се занимава с bunny73 и спама на БСП”, коментират потребители в социалната мрежа Facebook. "Тази седмица е доста силна откъм всякакви безумия… bunny73… колко са жалки…" – коментира друг потребител на социалната мрежа.

Пълни подробности за развитието на случая досега, аргументите на участниците във форума и политиците от БСП е събрал в блог-публикацията си Огнян Младенов. 

по темата: „БСП тръгва на бой с форума “БГ Мама””

добавете коментар...

  1. bobo

    На тези галфони сега и майките им пречат, да им плюя на безобразията.

  2. нема, неема

    ….нема, нема, неке се роди, по-глупаво девойче, от бесепарче….

    прасета с претенции … прасета в космоса…

  3. SexyBunny

    Е не е истина! 🙂
    Очаквайте скоро ежко-бежко с прасчо.

  4. 政治家のダイ

    ТЪПИ,ЖАЛКИ,СМЕШНИ СОЦИАЛИСТИ.НЕГРАМОТНИ ДА ПОЛЗВАТ ПРОКСИ.ТЪПИ ТЪПИ

  5. grigo

    Жалки комунисти!

Коментар