IBM купува френски доставчик на облачни услуги

В рамките на три години IBM придоби над 30 компании за облачни решения и AI 
(снимка: IBM)

IBM обяви сделка по придобиване на френския доставчик на облачни услуги Agyla SAS за неназована сума. За американския ИТ гигант това е шестото придобиване от началото на 2023 г.

Откакто Арвинд Кришна пое IBM през април 2020 г., корпорацията е купила над 30 фирми, работещи в областта на хибридните облачни решения и технологиите за изкуствен интелект – сред тях са BoxBoat, Nordcloud, Neudesic, SXiQ и Taos.

Основана през 2013 г., Agyla SAS е специализирана в услугите за проектиране на облачни платформи. Нейни клиенти са добре познати марки във Франция в различни сектори като производство, търговия на дребно, банкиране и обществени услуги. Компанията предлага услуги за модернизация на ИТ инфраструктурата, облачна миграция, DevOps, сигурност и др.

Според IBM, консултантите на Agyla SAS имат задълбочени познания за партньорите в хибридната облачна екосистема и повече от 100 сертификата в Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure и други облачни платформи. По-рано Agyla SAS беше призната за водещ консултантски партньор на AWS.

„Тъй като компаниите трансформират своята ИТ инфраструктура, те търсят доверен партньор, който да им помогне да преминат към хибриден облак. С придобиването на Agyla SAS, IBM Consulting ще може да доставя по-добри услуги от край до край”, заявиха от IBM.

За да затворят сделката, двете компании се нуждаят от разрешение от съответните регулаторни органи.

През май 2023 г. IBM купи израелския стартъп Polar Security, който помага на бизнеса да защити данните, съхранявани в облака, от кибератаки. Финансовите условия на сделката не бяха оповестени, но според TechCrunch става дума за сума от 60 милиона долара.

Коментар