Windscribe – лека програма за анонимно сърфиране в уеб

След избор на местоположение, Windscribe автоматично създава криптирана връзка
(екранна снимка: Windscribe)

Все повече потребители на интернет се изкушават от възможността да сърфират в мрежата анонимно, с повишена сигурност, за да избегнат проследяване на своята активност и посещаваните уеб страници. Има най-различни инструменти и услуги за тази цел, а тук ви представяме една олекотена и практична програма.

Приложението Windscribe е малък по обем софтуер, който ще ви позволи сигурно и анонимно да сърфирате в интернет, като същевременно с него можете да блокирате уеб маяци и рекламни тракери чрез криптиран тунел от вашия компютър до специалните сървъри.

Включва VPN клиент

Приложението има свеж и модерен интерфейс, който е добре структуриран и интуитивен, за да ви улесни максимално, дори ако нямате опит в използването на VPN инструменти (частна виртуална мрежа).

Що се отнася до функционалността, можете да изберете местоположение и приложението автоматично създава криптирана връзка, благодарение на която ще сърфирате инкогнито в мрежата.

Вградена защитна стена

Приложението включва и функция на защитна стена (firewall), с която можете да деактивирате всички текущи връзки, които не са установени чрез VPN клиента. С други думи, Windscribe ви предоставя допълнителен слой защита, който предотвратява разкриване на вашия истински IP адрес, ако основната ви връзка пропадне.

Функцията на защитна стена може да бъде полезна при обстоятелства, когато трябва да рестартирате компютъра си или вашата Wi-Fi връзка внезапно прекъсне, например.

Windscribe ще ви позволи сигурно и анонимно да сърфирате в интернет
(екранна снимка: Windscribe)

Три режима на връзка

Windscribe предлага три режима на свързване, които включват различни портове и могат да бъдат полезни в различни ситуации. Въпреки че е малко вероятно да се наложи да използвате нещо друго освен режима по подразбиране, може да има моменти, когато определени портове са блокирани или пък интернет доставчикът извършва задълбочена проверка на мрежата.

В последната ситуация можете просто да превключите към протокола TCP Backup, но ако това решение не ви позволява да установите връзка, можете да изберете режим Stealth.

Браузърни разширения

В случай, че трябва да се свържете с второстепенно местоположение или да създадете сигурни връзки, можете да обмислите използване на разширения на браузъра с подобна функционалност. Все пак трябва да имате предвид, че опитът за установяване на връзки от две места едновременно може да забави скоростта на вашия интернет.

В заключение

Windscribe е опростен и удобен инструмент, който ще ви помогне да сърфирате в мрежата анонимно. Като цяло, ако искате да получите достъп до ограничено съдържание за вашия географски регион, да блокирате проследяването и да се уверите, че запазвате онлайн дейността си неприкосновена, Windscribe ще ви е от полза.

Програмата се предлага и като разширение за браузъриe Chrome, Mozilla Firefox и Opera. Достъпна е както безплатно, така и в платени версии, които предлагат разширени възможности.

Даунлоуд: Windscribe

Коментар