ChatGPT се научи да помни кой е потребителят и какво иска

AI ботът ChatGPT ще улесни потребителите при съставяне на заявките
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на софтуер с изкуствен интелект OpenAI започна бета тест на функцията “Custom Instructions”, с която потребителят може да предостави на AI бота ChatGPT информация за себе си и да определи настройките на услугата.

Новата функция ще премахне необходимостта от постоянен преамбюл на въпроси, задавани към чатбота, отбелязва The Verge. Вместо да изграждате дълъг въпрос към ChatGPT с целия контекст и информация, от които се нуждаете, можете просто да добавите този контекст и информация към вашите потребителски инструкции, така че да не се налага да ги повтаряте всеки път.

Например, ако кажете на системата, че преподавате в трети клас, отговорите на въпросите ще бъдат адаптирани от AI бота, като се вземе предвид желаната възрастова група ученици.

Настройките на потребителските инструкции се подчиняват на същите правила като самия AI бот, така че опитите да се провокира неговото неетично или неприемливо поведение ще бъдат безполезни. ChatGPT също премахва лична информация, която може да се използва за идентифициране на потребител.

OpenAI въвежда новата функция като начин за улесняване на заявките, а не като първа стъпка към цялостен личен асистент, базиран на AI. Функцията е достъпна от днес на база абонамент за членове на ChatGPT Plus в редица страни по света, с изключение на Обединеното кралство и ЕС.

Коментари по темата: „ChatGPT се научи да помни кой е потребителят и какво иска”

добавете коментар...

  1. User

    Добавка не се научил сам, а така са го препрограмирали да записва, съхранява потребителски данни.

  2. User

    Това се нарича обикновено профилиране на потребители на базата на техните лични данни и предпочитания.

Коментар