Телевизор в куфар – необичаен, единствен по рода си

LG StanbyME Go TV се очертава като предпочитан спътник за пикник и семейни излети
(снимка: LG Global)

Корейският производител LG подготвя за пазара необичаен, единствен по рода си телевизор. StanbyME Go TV е 27-инчов 1080p LCD телевизор, поставен в голям куфар с вградена батерия и четири високоговорителя с обща мощност от 20 вата.

Идеята на LG е да направи телевизора предпочитан спътник за пикник, семейни излети и спортни събития. За целта иновативният продукт поддържа Bluetooth, Wi-Fi, гласово управление, AirPlay, дублиране на екрана и  съвместимост с iOS и Android устройства.

Възможностите за използване на StanbyME Go TV са ограничени само от въображението на потребителя и тричасовия живот на батерията. Дисплеят на телевизора може да се накланя и завърта в пейзажен, портретен и десктоп режим.

Телевизорът работи с webOS софтуера на LG, така че клиентът получава обичайния набор от приложения за стрийминг. StanbyME Go TV може да се управлява с помощта на сензорния екран, дистанционно, което има свое място в куфара, или чрез глас.

LG StanbyME Go TV  работи с webOS, така че потребителят има обичайния набор от приложения
(снимка: LG Global)

Производителят LG твърди, че неговият “телевизор в куфар” отговаря на спецификацията Dolby Vision и може да възпроизвежда висококачествен Dolby Atmos виртуализиран съраунд звук.

Компанията не посочва стойността на пиковата яркост, но се предполага, че тя е доста скромна, като се има предвид обявеният тричасов живот на батерията. Телевизорът се рекламира за използване на открито, на слънчева светлина, но е ясно, че батерията ще се изтощи бързо, ако яркостта е висока.

При липса на източник на сигнал, StanbyME Go може да предложи осем визуални теми, като „уютна пукаща камина“ или „плажна сцена със звук на разбиващи се вълни“.

LG планира да продава своя “телевизор в куфар” ексклузивно чрез собствения си уебсайт на цена от $999,99, като първите поръчки ще бъдат доставени на клиентите още в края на август. За тези, които направят предварителна поръчка, компанията обещава да добави Bluetooth високоговорителя Xboom 360 като безплатен бонус, който обикновено струва $249.

Коментар