YouTube експериментира с игри директно на видеопортала

Потребителите на YouTube скоро ще могат да играят малки игри директно в уебсайта
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова функционалност в YouTube ще позволи на потребителите не само да гледат видеоклипове с игри, но и да играят директно на портала. За целта Google внедрява експериментален интерфейс за игри, известен като YouTube Playables.

Преди време Google развиваше проекта за игри Stadia, но по една или друга причини прекрати тази инициатива. Сега компанията подготвя нова услуга за игри, която е базирана на ресурсите на YouTube, съобщи Android Police.

Разработчиците на интернет гиганта вече тестват интерфейса за игри YouTube Playables. Достъп до него имат абонати на платената услуга YouTube Premium. Става въпрос за малки игри, които се изпълняват директно на страницата на YouTube, както в настолната версия – в браузъра, така и в мобилното приложение.

Засега тази нова функция е налична само за ограничен брой потребители. Абонатите на услугата YouTube Premium могат да проверят дали имат достъп до нея в експерименталната секция на YouTube.

Все още няма достатъчно подробности за проекта. Но като цяло подходът на Google е ясен: компанията се стреми да даде на активните потребители на YouTube нов тип съдържание, което ще ги задържи в платформата по-дълго време.

Коментар