AOC GAMING 16G3 – монитор за игри в движение

Новият монитор AOC GAMING 16G3 комбинира мощ и портативност
(снимка: AGON by AOC)

Специалистът в мониторите AGON by AOC обяви първия си портативен модел за игри в движение. AOC GAMING 16G3 идва с 15,6-инчов дисплей, в елегантен, тънък и грабващ окото дизайн за мобилните геймъри.

IPS дисплеят поддържа резолюция Full HD, има честота на опресняване 144 Hz и време за реакция 4 ms (с включена Overdrive опция). Мониторът е проектиран за геймъри с PC и конзоли, които искат да играят навсякъде. С впечатляваща яркост от 250 cd/m² и контрастно съотношение 1000:1 този монитор показва изразителни цветове, ярки светлини и сенки както на закрито, така и на открито.

Включването на Adaptive-Sync технология елиминира накъсването, а малкото входно закъснение позволява достигане на състезателно темпо, при което милисекундите и бързите реакции правят разликата между победата и загубата.

Дизайнът на 16G3 незабележимо смесва черни и червени акценти. Тънкият 11,5 мм профил и малкото тегло – под 1,1 кг – допринасят едновременно за естетиката и практичността му.

Дизайнът на 16G3 незабележимо смесва черни и червени акценти
(снимка: AGON by AOC)

С диагонал на екрана, който съвпада с този на 15,6-инчовите лаптопи, портативният гейминг монитор спокойно се побира в почти всички чанти за преносими компютри и идва с подплатена торбичка за носене за още по-голяма защита.

В допълнение на своя минималистичен дизайн, 16G3 идва и с вградена интелигентна стойка, която позволява позициониране под различни ъгли на наклон, за да осигури най-комфортното зрително преживяване по време на продължителни игрови сесии във всяка потенциална локация.

Преходът между портретен и пейзажен режим става интуитивно, благодарение на Auto-Pivot функцията, която се активира без усилия от софтуера i-Menu.

IPS дисплеят поддържа резолюция Full HD, има честота на опресняване 144 Hz и време за реакция 4 ms (снимка: AGON by AOC)

16G3 предлага добър набор от опции за връзка. microHDMI входът дава възможност за свързване на актуалните конзоли (като PS4, PS5 или Xbox One, Xbox Series S или X), както и на по-стари лаптопи, а един от USB-C входовете поддържа DisplayPort Alt Mode и захранване за лесно свързване с по-модерните лаптопи.

Вторият USB-C порт на 16G3 позволява включване на постояннотоково захранване и така улеснява управлението на кабелите. Това захранване може да бъде подадено на първия USB-C порт към свързания лаптоп, така че той да се зарежда, докато използва външния дисплей.

AOC GAMING 16G3 има тънък 11,5-мм профил и малко тегло – под 1,1 кг
(снимка: AGON by AOC)

Нещо повече, този портативен монитор разполага с два говорителя по 1W, както и с жак за слушалки за геймърите, които използват такива с кабел. Поддръжката на 50×50 мм VESA монтаж позволява фиксиране на монитора на стойка.

AOC GAMING 16G3 лесно се адаптира към различни сценарии. Освен като дисплей за игри, той може да служи на професионалисти за втори екран, свързан към лаптопа, и да ги улесни в презентациите или да играе ролята на динамичен втори монитор в ефективни мултимониторни конфигурации с цел подобряване на продуктивността в движение или дори в офиса.

16G3 идва с вградена интелигентна стойка, която позволява позициониране под различни ъгли (снимка: AGON by AOC)

AOC GAMING 16G3 ще бъде наличен на пазара у нас от средата на септември на препоръчителна крайна цена от 606 лв. с ДДС.

Коментар