Отвори врати най-голямата зарядна станция за електромобили

Станцията на Shell в Шенжен може да обслужва 3300 електромобила дневно
(снимка: Shell / BYD)

Най-голямата в света зарядна станция за електрически превозни средства, Shell Recharge, отвори врати в Шенжен, Китай, на 2,5 км от терминала на летището. Обектът разполага с 258 точки за бързо зареждане.

Станцията се управлява от Shenzhen Shell и BYD Electric Vehicle Investment Company Limited, съвместно предприятие между Shell и BYD. Тя може да обслужва повече от 3300 електрически превозни средства всеки ден по време на пробната си експлоатация.

В допълнение към зареждането на електромобили, станцията предлага магазини Shell Select, кафе Shell, вендинг машини и салон за шофьори. Слънчевите панели на покрива, инсталирани на станцията, могат да генерират приблизително 300 000 kWh възобновяема електроенергия годишно, която ще се използва за зареждане на превозни средства.

„Откриването на това ново съоръжение е част от нашия постоянен ангажимент да отговорим на нарастващите нужди на клиентите ни в Китай. Знаем, че водачите на електромобили търсят бързо и удобно зареждане и това се отразява в степента на използване на нашите обекти в Китай, която е два до три пъти по-висока от средната за местната индустрия”, заяви Ищван Капитани, глобален изпълнителен вицепрезидент за мобилността на Shell.

Китай е един от най-важните нововъзникващи пазари за Shell Mobility. „Очакваме с нетърпение да предложим приятни изживявания при мобилност на повече клиенти в Китай в бъдеще”, допълни той.

Коментар