Как един измамник се сдоби безплатно с 5 електромобила Tesla

Няколко електромобила Tesla бяха похитени от ловък измамник 
(снимка: CC0 Public Domain)

Откраднал, продал – в затвора. Американец откри вратичка в платежната система на Tesla и реши да спечели от нея. Той се сдоби безплатно с пет автомобила Tesla на обща стойност 560 000 долара

34-годишният Майкъл Гонзалес от Шелбърн, Върмонт, беше осъден на четири години затвор за това, че е подмамил Tesla да му достави пет коли без заплащане, съобщи Marketwatch.

Според изявление на федералните прокурори, виновникът е открил вратичка в платежната система на Tesla, която му е позволила да придобие автомобили на обща стойност 560 000 долара, за които не е възнамерявал да плати.

По-късно Гонзалес продава три коли за общо 231 900 долара. Нещо повече, той подкарал Tesla Model X на стойност 153 000 долара върху замръзнал участък от езерото Шамплейн и я подпалил, след което подал застрахователен иск.

Гонзалес се признал за виновен по пет обвинения за притежание и унищожаване на откраднати превозни средства. Като част от споразумението, той ще плати на Tesla компенсация от 493 000 долара.

Според разследващите, схемата на Гонзалес е проста: той използва банкови данни в портала за онлайн разплащания на Tesla, които са свързани със сметки, в които има малко или никакви пари. Tesla доставя превозните средства на Гонзалес във Върмонт, без да чака сделката да бъде завършена. Само няколко дни по-късно Tesla получава известие, че предоставените от Гонзалес сметки нямат достатъчно средства.

Измамникът открива вратичката за първи път през септември 2018 г., когато поръчва Model 3 за $58 000 с депозит от $2500. Едва седмица след доставката на колата Tesla получава известие, че в сметката на Гонзалес няма достатъчно средства за извършване на транзакцията.

В същото време Гонзалес продава електрическата кола на търговец на употребявани автомобили за 42 000 долара.

Коментари по темата: „Как един измамник се сдоби безплатно с 5 електромобила Tesla”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Брех, навсякъде комунярски клакьорки мласкащи глупотевини само и само да бият по тия лоши демократЕ и людоеде.

  2. Александър

    e не това не е нормално, системата е скапана и прехвърля дефекта на крайния потребител … демокрация

Коментар