Предстояща актуализация на Windows 11 дава повече свобода на потребителите

Windows 11 идва с множество вградени приложения, но повечето потребители не се нуждаят от всички тях (снимка: Microsoft)

Разработчиците от Microsoft подготвят актуализация на Windows 11, която значително ще разшири възможностите на потребителите да управляват вградените приложения в операционната система. Идеята е потребителите да могат да премахват повече предварително инсталирани приложения.

Промяната вече се тества в бета версията на Windows 11 под номер 23585, която е достъпна за членовете на програмата Insider в канала Dev, съобщи Bleeping Computer. Твърди се, че потребителите ще получат свободата да премахват повече вградени софтуерни приложения, включително Camera, Cortana, Photos, People и Remote Desktop Client (MSTSC).

Нововъведението отразява ангажимента на Microsoft да осигури по-гъвкаво и персонализирано потребителско изживяване. Възможността за премахване на предварително инсталирани приложения отговаря на често срещано искане от потребителите на Windows, които търсят по-голяма автономия при управлението на приложенията, идващи със софтуерната платформа.

Тази промяна вероятно ще бъде добре приета и от потребителите, които не се нуждаят от голям брой предварително инсталирани приложения и искат да направят операционната система по-минималистична.

Възможността за деинсталиране на вградени приложения в Windows 11 в момента е достъпна само за участниците в програмата за ранно тестване Windows Insider. Все още не е известно кога точно тази функция ще се появи в стабилните версии на Windows 11.

Коментар