Автомобилът на Xiaomi – за първи път снимки на живо отвътре

Камуфлажен Xiaomi XU7 е забелязан паркиран на улица в Китай
(снимка: carnewschina.com)

Феновете на електрическите коли очакват с нетърпение премиерата на първия автомобил на Xiaomi – компания, която е известна най-вече със смартфоните и други устройства от света на потребителската електроника. В навечерието на дебюта на Xiaomi SU7 в интернет изтекоха за първи път живи снимки на колата отвътре.

Първият автомобил Xiaomi е забелязан по време на пътни тестове в Китай. Шпионите успяха дори да заснемат част от интериора на Xiaomi SU7. Снимките на колата бърдо се разпространиха в мрежата и предизвикаха голям интерес. 

Воланът с надпис Xiaomi и тесният дисплей зад него
(снимка: carnewschinaл.com)

Големият екран на Xiaomi в стил Tesla
(снимка: carnewschina.com)

Тестовият автомобил е в топ конфигурация, както се вижда от лидарния сензор на покрива и активния спойлер отзад. Той също така разполага с Face ID сензор на B-колоната (средната стойка).

Интериорът на Xiaomi SU7 се отличава с голям екран и тясно табло зад волана, който е с три спици, бутони и лостчета. На него има и бутон за превключване на режимите. В центъра е надписът Xiaomi. Вижда се и проекционен дисплей (HUD).

Активния спойлер отзад на топ модела Xiaomi SU7
(снимка: carnewschina.com)

Xiaomi SU7 е електрически седан с размери 4997x1963x1455 мм и междуосие 3000 мм. Джантите могат да бъдат 19 или 20 инча. Характеристиките на гумите са съответно 245/45 R19 и 245/40 R20.

Колата ще има две опции за задвижване: на задните колела с двигател 300 к.с. и на всички колела с максимална мощност 673 к.с. Батерийният пакет BYD се доставя за по-евтиния вариант, докато CATL е за по-скъпия. SU7 тежи 1980 кг, а максималната скорост е ограничена на 210 км/ч.

Така ще изглежда Xiaomi XU7 без камуфлажно облекло
(снимка: Xiaomi)

Дизайнът на Xiaomi SU7 внушава за кола с висок стил
(снимка: Xiaomi)

Очаква се Xiaomi да представи подробно първия си електромобил на неуточнена дата през декември. Според неофициални информации, SU7 ще струва около 42 000 щатски долара.

Коментари по темата: „Автомобилът на Xiaomi – за първи път снимки на живо отвътре”

добавете коментар...

  1. A vytre... Kenef...

    Asd

  2. Пропов

    Те и телефоните им приличат на останалите, както отпред така и отзад. И това е предимно свързано с функционалността. И също с факта, че и в двата бранша всеки се опитва да направи различен дизайн, но понеже марките са десетки а моделите стотици, няма как да направиш нещо особено различно.

  3. Anonymous

    Tochno taka

  4. Pe60

    Отпред МакЛарън, а отзад- Астън

Коментар