Облачен нетуъркинг – ексклузивно с Equinix и Cloud Office

Компании от България и региона, независимо от размера им, могат да разгърнат своите ИТ инфраструктури в стабилна и надеждна облачна среда, да се свържат с Google Cloud и хиляди партньори по света чрез сигурно и рентабилно решение за взаимосвързаност.

Глобалният доставчик на дигитална инфраструктура Equinix и водещият консултант и облачен интегратор Cloud Office, част от 6ix Capital, организират бизнес закуска в центъра за данни IBX SO2 в София на 12 декември от 9,30 ч., на която ще демонстрират неограничените възможности за облачен нетуъркинг пред бизнеса.

Основните теми на събитието са:

  • Enable Cloud Networking with Equinix Fabric
  • On-prem to Google Cloud Connectivity Options

От години центровете за данни IBX SO1 и SO2 на Equinix подкрепят компаниите в България в техния път към трансформиране на бизнеса си чрез взаимосвързаност с партньори по дигиталната верига за доставки, внедряване на облачните технологии и достъп до нови пазари по света.

За всички клиенти предвидимостта на разходите, скоростта на внедряване и гъвкавостта са от ключово значение за техния бизнес. Само с няколко стъпки, те могат да се свържат с Google Cloud от портала на Equinix Fabric – чрез Quick Connect към Google Cloud Platform – и сами да променят скоростта, капацитета на свързаността с Google Cloud и да избират телекомуникационна резервираност.

Google Cloud Interconnect (GCI) разширява локалната мрежа на клиентите към мрежата на Google чрез високо достъпна и надеждна връзка с ниска латентност. Това им дава възможност не само да се свързват с Google Cloud, а и със стотици и хиляди партньори в екосистемата на Equinix чрез Equinix Fabric и да трансформират дигитално своя бизнес.

Equinix Fabric директно, сигурно и динамично свързва географски разпръсната инфраструктура и дигитални екосистеми в Platform Equinix. Организациите могат лесно да установят мрежови връзки при поискване от център за данни към център за данни между две различни локации на Equinix Fabric в отделни региони или глобално чрез софтуерно дефинирана взаимосвързаност.

Google Cloud Interconnect значително улеснява клиентите да модернизират и мигрират своите хибридни и мулти-облачни среди. Equinix Fabric подкрепя организациите да изградят своите цифрови екосистеми от глобални партньори и клиенти, предлагайки директно, сигурно и рентабилно решение за взаимосвързаност.

Поради локалното присъствие, свързаността ще бъде само локална. Така компании от България и региона, независимо от размера им – стартиращи фирми, малки и средни предприятия или големи предприятия – могат да разгърнат своите ИТ инфраструктури в стабилна и надеждна среда. Това е особено полезно за организации, които търсят бързина на внедряване, работят с динамични ИТ обеми и имат партньори за ИТ услуги, които вече са в облака.

Cloud Office, облачното подразделение на 6ix Capital, е водещ консултант и облачен интегратор в Европа. С централа в София и клон в Лондон, компанията обслужва над 500 клиента в цяла Европа с повече от 50 инженера екип. Облачното подразделение на 6ix Capital предоставя най-доброто от хиперскейлърите Google Cloud и Amazon Web Services.

Решенията, които Cloud Office проектира, посрещат както бизнес, така и технически изисквания на клиентите. С успешна история от над 150 облачни проекта в различни индустрии, интеграторът обслужва клиенти от всички сегменти – от стартъпи с няколко талантливи лица, които търсят MVP, до световно известни компании, лидери в своята област.