70 000 лаптопа и таблета изчезнали от училищата в американски град

Лаптопи и таблети за $23 млн. изчезнали от училищата в Чикаго за една година
(снимка: CC0 Public Domain)

За една учебна година са откраднати или изгубени лаптопи и таблети iPad на стойност 23 милиона долара от училищата в Чикаго. В един от случаите брат и сестра „загубили” 10 устройства, според данни, изнесени от Phone Arena.

Много училища в Съединените щати купуват различни лаптопи и таблети за учениците, като най-често това са продукти на Apple. Оказа се обаче, че медалът има и обратна страна под формата на загуби за милиони долари и никой не прави нищо за справяне с този проблем.

Според данните, само в Чикаго повече от 70 000 лаптопа и iPad устройства са били откраднати или изгубени в рамките на една учебна година (2021-2022 г.). Общата загуба възлиза на около 23 милиона долара.

За сравнение, държавните училища в Чикаго са похарчили 308 милиона долара за 311 000 лаптопа в периода между 2020 г. и 2023 г.

В същото време като че ли никой досега не се е занимавал с проблема, а в някои случаи се стига до абсурди. Например, разследването разкрива, че двама ученици – брат и сестра – са обявили 10 устройства за изгубени, но дори не е разговаряно със семействата на тези деца.

Отбелязва се също така, че училищните власти са похарчени 2,6 милиона долара за компютърен софтуер за проследяване и възстановяване на устройства, но в крайна сметка се оказва, че никой не използва този софтуер.

Коментари по темата: „70 000 лаптопа и таблета изчезнали от училищата в американски град”

добавете коментар...

  1. BBB

    Крадат и продават каквото докопат по подразбиране, после ще им купят каквото искат защото нали са били РОБИ на лошите бели и сега всичко е позволено.

  2. о

    Чернилките продават лаптопите и таблетите да си купят трева, и казват че ги били загубили… Всичко е ясно.

  3. Анонимен

    И там се краде …

Коментар