Български екип ще обучава по електроника ученици в Южна Африка

Образователната платформа Тинузавър обучава децата по електроника и роботика
(снимка: Тинузавър)

Екипът на българската компания Тинузавър е поканен в Йоханесбург, Южна Африка, за да проведе серия STEM работилници по електроника и роботика за ученици, както и обучение на техните учители.

Деца от училища в Йоханесбург ще се присъединят към работилницата и ще сглобят миниатюрен компютър – станалия вече популярен Тинузавър Кидс.Микро, след което ще се научат да създават програми за него, съобщиха от компанията, която наскоро обяви 20 нови продукта на изложението Bett в Лондон.

Работилниците ще се проведат в продължение на една седмица в Център за открития Sci-Bono – най-популярното и емблематично за Йоханесбург образователно и изследователско пространство, което подкрепя обучението по математика, природни науки и технологии.

Не само учениците, но и техните учители ще преминат през интензивно еднодневно обучение за преподаване по STEM методиката, разработена от екипа на Тинузавър, и също ще си сглобят Тинузавър Кидс.Микро.

Това е първата от серия инициативи на Фондация Тинузавър за подпомагане на деца от целия свят да навлязат в науката. След приключване на работилниците и след като екипът на Тинузавър се завърне в България, са предвидени серия от онлайн курсове за учениците, на които те ще мога да разширят знанията си по електроника, програмиране и роботика.

Образователната платформа Тинузавър е оригинална българска разработка, която съчетава три основни компонента: електронни микроконтролерни платки; учебно съдържание, създадено от педагози с дълъг професионален стаж; и интензивни обучения за преподаватели. За първи път тя бе въведена като част от обучението във Великотърновския университет през 2016 г.

Коментар