Equinix предлага готов за работа частен облак с Nvidia

Equinix инсталира и оперира в своите центрове за данни частно притежавана от клиентите инфраструктура на Nvidia (снимка: Nvidia)

Напълно управлявана облачна услуга, която позволява на бизнеса лесно да придобие и управлява своя собствена инфраструктура за суперкомпютри Nvidia DGX AI за изграждане и работа на персонализирани генеративни AI модели, обяви компанията за дигитална инфраструктура Equinix.

Вече налична, услугата включва Nvidia DGX системи, Nvidia свързаност и софтуерна платформа Nvidia AI Enterprise. Equinix инсталира и оперира частно притежаваната от всеки клиент инфраструктура на Nvidia и може да внедри услуги от тяхно име в ключови International Business Exchange (IBX) центрове за данни по целия свят.

Чрез услугата компаниите могат да скалират своите инфраструктурни операции, за да постигнат нивото на производителност на изкуствения интелект, необходимо за разработване и управление на масивни модели.

Сред компаниите с ранен достъп, които използват услугата, са лидери в сектори като биофармацията, финансови услуги, софтуер, автомобилния сектор и търговията на дребно. Те изграждат AI центрове за върхови постижения, чрез които да предоставят стратегическа основа за широк набор от бързо развиващи се примери от практиката за големи езикови модели (LLM).

Това включва ускоряване на времето за достигане до пазара на нови лекарства, развиване на Copilot за изкуствен интелект във връзка със сервизни агенти и изграждане на виртуални асистенти за продуктивност.

Услугата предлага високоскоростен частен мрежови достъп до глобални доставчици на мрежови услуги, което позволява бързо извличане на генеративна AI информация от широкообхватни корпоративни мрежи. В допълнение, Equinix осигурява частни връзки с висок капацитет към облачни услуги и доставчици на корпоративни услуги, за да улесни работните натоварвания на AI, като същевременно отговаря на изискванията за сигурност на данните и съответствие с правните изисквания.

Използвайки услугата, клиентите могат да получат достъп до техния Nvidia AI Enterprise софтуер, за да улеснят разработването и внедряването на производствен клас AI приложения, включително генеративен изкуствен интелект. Nvidia AI Enterprise включва предварително обучени модели, оптимизирани рамки и ускорени софтуерни библиотеки за наука на данни – като Nvidia NeMo структура за изграждане на LLM, Nvidia RAPIDS за наука за данни, Nvidia Clara за здравеопазване и Nvidia TensorRT-LLM за оптимизиране на производителността на големи езикови модели.

Цялостното решение включва също поддръжка и защита от корпоративен клас. В това число влизат професионалистите от IBX центровете за данни на Equinix, които помагат на клиентите бързо да изградят и внедрят своите персонализирани AI модели, както и да имат достъп до AI експертите на Nvidia.

Коментар