Honor подготвя сгъваем флип смартфон

Honor вече има сгъваем като книга смартфон Magic V2 (на снимката), но сега подготвя за пазара флип смартфон с вертикално сгъване (снимка: Honor)

Производителят на смартфони Honor планира да пусне на пазара вертикално сгъваем (флип) модел, който ще е и първият за марката в този продуктов сегмент, стана ясно от интервю на главния мениджър на компанията Джордж Джао за CNBC.

Мисията на новия сгъваем смартфон, чието име още не е обявено, е да конкурира устройствата на Samsung и Motorola в тази пазарна ниша. Honor иска да разшири присъствието си в сегмента на премиум смартфоните с повече модели, за да се противопостави успешно на лидерите Samsung и Apple.

По думите на Джордж Джао, разработката на флип телефона е навлязла във финалната си фаза. Компанията вярва в бъдещето на този сегмент и очаква продажбите извън Китай да нахвърлят вътрешните за страната в рамките на 3 до 5 години.

Новият флип модел на Honor ще предложи функционалност на сгъваем екран на по-достъпна цена от вече наличния на пазара модел Magic V2, чийто дисплей се сгъва подобно на книга и е много по-голям като диагонал.

Пазарните тенденции сочат солидно бъдеще за този тип устройства, защото от една страна продажбите на модели с цена над 600 долара са нараснали през 2023 г.,  а от друга се очаква годишният ръст на сгъваемите устройства да достигне 40% – до 22 милиона броя през 2024 г., според Counterpoint Research.

На MWC 2024 в Барселона Honor показа още работещи AI функции като разпознаване на движението на очите и чатбот, използващ Llama 2 AI модел на Meta, в новия флагман Magic6 Pro.

Коментар