Изкуствен интелект за всеки: 5 популярни AI приложения за Android

Възможностите на изкуствения интелект вече са широко достъпни на смартфоните
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият интелект (AI) заема все повече място в ежедневието ни, отваряйки нови възможности за работа и забавление. Технологията вече е достъпна чрез всеки смартфон и предвид масовото разпространение на мобилните устройства, всеки човек може да се докосне до магията на изкуствения интелект.

Ако притежавате Android устройство, вече имате избор на редица AI приложения за различни задачи. Представяме пет от най-добрите AI приложения за популярната мобилна платформа, които ще са актуални през настоящата година, а вероятно и дълго занапред.

ChatGPT от OpenAI

Приложението ChatGPT предлага разговори с изкуствен интелект, които имитират човешки взаимодействия и могат да помогнат в широк набор от задачи – от провеждане на изследвания до създаване на музика. Гъвкавостта на ChatGPT го прави незаменим помощник в различни сценарии на използване.

Google Gemini

Експерименталното приложение на Google има за цел да замени стандартния Google Assistant. Към момента Google Gemini не поддържа всички гласови команди, но потребителите могат да се върнат към Google Assistant по всяко време. Достъпен само за англоговорящи потребители в САЩ на устройства, работещи с Android 12 или по-нова версия, Gemini предлага богат набор от функции, благодарение на усъвършенстваните AI модели на Google.

Microsoft Copilot

Задвижван от технологията на ChatGPT, чатботът Copilot e амбициозен опит на Microsoft в областта на изкуствения интелект. С интеграция на Dall-E 3 за генериране на изображения и достъп до GPT-4 без допълнителни разходи, Microsoft Copilot се откроява сред своите “колеги” с удобен за потребителя интерфейс и мощни възможности.

Replica: My AI Friend

Това приложение, разработено от Luka, влиза в ролята на персонализиран AI спътник. Replica: My AI Friend ви позволява да водите разговори и да гледате как вашият изкуствен интелект развива уникални черти и спомени, докато комуникирате с него.

Grammarly-AI Writing Assistant

AI-софтуерът Grammarly ви позволява да пишете ясно, уверено и без грешки във всичките си приложения. Grammarly-AI Writing Assistant предлага усъвършенствани функции като инструмента за пренаписване, задвижван от AI, които ще ви помагат да обогатите речника си, да проверявате думите за правопис и да подобрите писането си – от имейли до публикации в социални медии.

Изброените тук приложения не само предоставят инструменти за ежедневни задачи или обучение. Те разкриват нови хоризонти във взаимодействието между човека и машините, подобряват качеството на живот и разширяват разбирането ни за възможностите на изкуствения интелект.

Коментар