Logitech MX Brio – Ultra HD 4K уебкамера за творци и разработчици

MX Brio е насочена към творческите професионалисти и разработчиците на софтуер
(снимка: Logitech)

Logitech пусна на пазара „революционна уебкамера от висок клас” за крайни потребители и предприятия. MX Brio/MX Brio 705 for Business е най-модерната уебкамера на компанията и се присъединява към екосистемата от продукти Master Series, заедно с MX клавиатури и мишки, за да предложи висока производителност и върхово стрийминг изживяване, като същевременно насърчава качественото сътрудничество.

Новата уебкамера ще помогне на творческите професионалисти и разработчици на софтуер да усъвършенстват своето виртуално присъствие чрез персонализация и ефективно да споделят резултати и идеи. MX Brio предлага Ultra HD 4K резолюция, както и усъвършенстван сензор. Пикселите на MX Brio са 70 процента по-големи от тези на Brio 4K, предишната флагманска уеб камера на Logitech.

Качеството на изображението е надградено с изкуствен интелект, който усъвършенства автоматичната корекция на светлината. Резултатът е по-естествено и подобрено изображение въз основа на база данни от лица.

В допълнение, тестове от лабораторията DXOMARK показват, че MX Brio предлага видео с 2 пъти по-добра видимост на лицето и 2 пъти по-фини детайли на изображението при предизвикателни условия на осветление в сравнение с Brio 4K.

MX Brio предлага Ultra HD 4K резолюция и усъвършенстван сензор
(снимка: Logitech)

Разширените опции за персонализация позволяват на потребителите фино да настроят визията си чрез ръчно регулиране на експозицията, нюанса, яркостта, зрителното поле и други параметри с помощта на софтуера Logi Options+, Logi Tune и G HUB. Режимът Show улеснява потребителите в споделянето на скици или други физически обекти на бюрата си, като просто наклонят уебкамерата.

MX Brio има два бийм микрофона за намаляване на фоновия шум за по-ясно чуване, както и интегрирано капаче за поверителност. Функцията за автоматично рамкиране RightSight открива и центрира потребителя, дори когато той се движи. Тя може да бъде активирана чрез Logi Tune за корпоративни клиенти, използващи MX Brio 705.

MX Brio 705 for Business, корпоративният plug-and-play модел, е съвместим с повечето платформи за видеоконференции, работи с хромбуци и е сертифициран за Microsoft Teams, Google Meet и Zoom – това е значително улеснение за ИТ екипи, които оборудват работни станции и домашни офиси за служители.

В допълнение, ИТ администраторите могат да актуализират фърмуера и безопасно да отстраняват проблеми за своите хибридни екипи чрез уеб-базираната платформа за управление на устройства Logitech Sync.

MX Brio се присъединява към екосистемата Master Series, заедно с клавиатура и мишка
(снимка: Logitech)

Както и останалите продукти на Logitech, MX Brio е сертифицирана като въглеродно неутрална, а хартиената ѝ опаковка идва от FSC-сертифицирани гори и други контролирани източници. Пластмасовите части в уебкамерата включват сертифицирана рециклирана пластмаса, която дава втори живот на излязлата от употреба пластмаса от стара потребителска електроника.

MX Brio е налична в цвят Graphite и Pale Grey от март 2024 г. от Logitech и други търговци на дребно на препоръчителна цена от 449 лв. Моделът MX Brio 705, наличен в цвят Graphite, може да бъде поръчан чрез оторизирани дистрибутори за 489 лв.

Коментар