Най-голямата конференция по киберсигурност в Югоизточна Европа InfoSec SEE с 16-о издание в България

И тази година конференцията InfoSEC SEE ще привлече стотици участници от различни точки на света (снимка: COMPUTER 2000 България)

През последните 15 години конференцията InfoSec SEE заслужено се изкачи на водеща позиция сред събитията с фокус върху киберсигурността и информационните технологии. С всяко следващо издание организаторите от COMPUTER 2000 България налагат все по-висок стандарт в провеждането на емблематичното събитие, което традиционно дава на гостите си досег с най-горещите теми, стратегии, решения и иновации в света на киберзащитата.

Мястото на провеждане на InfoSec SEE 2024 ще бъде престижният реновиран комплекс „Hyatt Regency Pravets Golf & SPA Resort“ в близост до София. Датите на събитието са 17 и 18 април 2024г., като желаещите да се включат могат да избират между присъствен формат и онлайн излъчване на живо на лекциите, презентациите и експертните дискусии.

И тази година се очакват стотици участници, пристигащи от различни точки на света специално за събитието. Традиционно, езикът на провеждане на конференцията остава английският, което дава възможност български форум на българска земя да приветства толкова пъстър международен контингент от лектори и гости.

Интересът към формата е много голям и заявка за участие вече са направили много експерти от различни компании, и от частния, и от публичния сектор, директори на компании, мениджъри, предприемачи, C-level executives, IT специалисти, тийм лидери, професионалисти и собственици на компании от различни индустрии.

Обединяващата тема на тазгодишното издание е „Cybersecurity in Action”. Организаторите отново са се погрижили да представят разнообразна и богата програма, даваща възможност на гостите да извлекат максимална полза от двудневното събитие. Наред с типичните за всеки форум лекции и презентации, гостите ще имат пряк досег с гостуващите лектори и по време на интригуващи дискусии, нетуъркинг сесии, технически уъркшопове, представяне на реални работни казуси и решения, както и демонстрации на живо.

За първи път в България по време на InfoSec SEE ще бъде включена вълнуващата игра за симулация и вземане на решения „Cyber Fortress”, която позволява обучение по киберсигурност чрез геймификация, базирана на съзнателно използване на игрови механизми за активиране, мотивиране и ангажиране на избрани участници.

В рамките на играта участниците, разделени на екипи, ще изграждат системи за сигурност за ИТ средата на хипотетичната организация и ще реагират на различни заплахи от киберпространството. Cyber Fortress включва повече от няколко сценария, включително такива, базирани на реални кампании, провеждани от киберпрестъпници. Играта се играе с помощта на специално подготвени карти, символизиращи мерки за сигурност от организационни (напр. SOC, CERT), процедурни (напр. процедура за управление на инциденти) и технически (напр. SIEM) области.

Всеки участващ отбор получава предварително определен бюджет, който може да се увеличава по време на играта. Екипите ще имат достъп до мерки за сигурност, разделени в 8 категории: Организация, Физическа инфраструктура, Цяла мрежа, Край на мрежата, Вътрешна мрежа, Крайни устройства, Приложения и Данни. Мерките за сигурност се оценяват по различен начин въз основа на тяхната ефективност при превенция (идентификация и защита) и отговор (отговор, откриване и възстановяване). Печелившият отбор е този, който най-добре подготви организацията си за събития.

Наред с типичните за всеки форум лекции и презентации, гостите ще имат пряк досег с гостуващите лектори (снимка: COMPUTER 2000 България)

Новост в програмата за 2024 г. ще са дискусиите под формата на „кръгли маси“, които обединяват за разговор доставчиците на решения и услуги по киберсигурност и техните партньори и клиенти.

За силното представяне на InfoSec SEE през годините свидетелстват стотиците положителни отзиви от гости и лектори, заради които международния интерес към събитието продължава да расте с всяка изминала година.

„Ако ме попитат „Да отидем ли пак следващата година?”, отговорът е непоколебимо „Да!”- това каза за миналогодишното издание на InfoSec SEE Джон Кели, Директор „Отбрана, Разузнаване и НАТО” за Европа, Близкия Изток и Африка във FORTRA.

„Сесиите са с наистина високо качество”, споделя за InfoSec SEE 2023 Робърт Желазо, Регионален Директор на CYBEREASON за Източна Европа. „Виждам високото качеството на представителите тук от гледна точка на крайния потребител, но и от гледна точка на партньорите, а също така виждам и колко професионална е организацията от страна на COMPUTER 2000 България”.

„Става все по-добро с всяка следваща година! Много харесвам и съдържанието, и качеството на събитието”, каза за миналогодишното издание Регионалният Мениджър на MANDIANT за Източна Европа Лучан Барнеа.

Билетите за събитието са в продажба от едва от 22 януари, като към този момент конференцията се радва на изключително голям интерес. До края на февруари 2024г. желаещите да присъстват на конференцията ще могат да закупят специален ценови клас „Early Bird” билети.

InfoSec SEE 2024 ще се проведе в престижния реновиран комплекс „Hyatt Regency Pravets Golf & SPA Resort“ в близост до София (снимка: COMPUTER 2000 България)

Заради близостта на столицата до „Hyatt Regency” Правец, където ще се проведе събитието, нощувките в комплекса в дните на конференцията не са непременно необходими. За тези от гостите, решили да се възползват от опцията за хотелско настаняване, домакините са договорили преференциални ценови условия.

По традиция InfoSec SEE е мястото, където се събират най-изявените и ярки имена от индустрията, не само от България, но и от водещи глобални компании, предоставящи решения и услуги по киберсигурност и информационни технологии, сред които Mandiant – сега част от Google Cloud, Trellix, SecureVisio, N-able, Netwrix, Radware, Fortra, BeyondTrust,  Bitdefender, Fortinet и много други.

Като лектори в двудневната програма ще вземат участие висококвалифицирани международно признати експерти в областта на киберсигурността, които не само ще изнесат своите лекции на водещи глобални теми, но и активно ще участват в дискусионните панели и нетуъркинг сесиите на конференцията, оставайки на разположение за директен контакт с гостите. Сред лекторите тази година са утвърдени имена в сектора като: Mo Keшман, Главен директор „Технологии” за Европа, Близкия Изток и Африка в TRELLIX; Михал Островски, Управляващ Директор на SECUREVISIO, Иън Дейвис, Мениджър „Обединения и партньори” за Европа, Близкия Изток и Африка във FORTRA; Евгения Изотова, Ръководител „Продажби” в „NETWRIX”; Хаим Халперин, Регионален Мениджър „Продажби” в RADWARE и Максим Акимов, Мениджър „Дистрибутиране и продажби” за Централна и Източна Европа в N-ABLE. Много от най-интригуващите лектори тепърва ще бъдат обявени на интернет страницата на конференцията.

Конференцията ще завърши с Гала вечеря, за която е организирана ярка развлекателна програма (снимка: COMPUTER 2000 България)

Като част от богата програма домакините ще зарадват гостите си и с редица развлекателни активности, сред които безплатен тест драйв на някои от най-новите модели на AUDI и възможност да се насладят на игра на голф, както и на спа-съоръженията с минерална вода, предлагани от самия комплекс „Hayatt Regency Pravets Golf & SPA Resort”.

Конференцията ще завърши с Гала вечеря в балната зала на комплекса, за която отново е организирана ярка развлекателна програма. Акцент на вечерта ще бъде връчването на годишните награди на COMPUTER 2000 България за постижения в киберзащитата, в избрани категории.

InfoSec SEE 2024 традиционно се провежда с подкрепата на Министерството на електронното управление, а официалното откриване ще бъде направено от представител на посолството на САЩ в Република България.

Изявени личности в сектора, възможност за актуализиране на познанията и създаване на безценни контакти – така може да се обобщи същността на InfoSec SEE, която за поредна година обединява индустрията в един двудневен форум на световно ниво.

съдържание от COMPUTER 2000 България