Уникална игра “открива” световното по футбол

Видео игра ще ознаменува най-голямото спортно събитие на планетата тази година – Световното първенство по футбол в Южна Африка през юни. Единствената официална лицензна игра за първенството идва през април от Electronic Arts.

Всеки ще може да играе на световното посредством PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP (PlayStation Portable) или мобилен телефон, съобщиха от официалния представител на EA у нас – Пулсар ООД.

Играта 2010 FIFA World Cup ще предава всички емоции и страстта на най-страховитите национални съперници, борещи се за най-големия терен в света, ще включва всичките 199 отбора, участващи в квалификациите, десетте официални стадиона, които ще бъдат използвани в Южна Африка, както и стадиони, на които ще се провеждат квалификациите.

Играчите ще имат възможност да играят като националите на собствената си страна от класирането за квалификациите до виртуалното пресъздаване на финала на световното първенство. Те ще почувстват какво означава да отбележиш победния гол, който ще изстреля националния ти отбор на върха.

Всичко, което почитателите обожават в световното по футбол, ще оживее с невероятни подробности, в това число дъжд от конфети, развяване на знамена и фойерверки – точно както е в официалния шампионат.

За пръв път видео игра позволява състезание в цялостно и автентично онлайн световно първенство. За феновете на националните отбори, които не успеят да се класират за Южна Африка, това е шанс да пренапишат историята.

2010 FIFA World Cup ще бъде в магазините в Северна Америка на 27 април, а в Азия и Европа – на 30 април. Играта все още няма поставен рейтинг.

Коментар