Финландия привлича ИТ таланти и стартъпи от България

Модерният и иновативен Тампере се счита за най-предпочитаният град за живеене във Финландия (снимка: International House Tampere)

Финландия, която се счита от ООН за най-щастливата държава за живеене в света, провежда кампания Experience Tampere, която цели да привлече ИТ кадри и технологични стартъпи в страната, включително от България.

Като част от инициативата, град Тампере – известен като индустриалния център на Финландия, кани български специалисти и собственици на технологични стартъпи, заедно със семействата си, да посетят и да усетят атмосферата на града.

Желаещите да кандидатстват за работа в ИТ сферата във Финландия могат да го направят до 28 април 2024 г. на сайта на кампанията Experience Tampere. Одобрените кандидати ще спечелят петдневна визита в Тампере от 10 до 14 юни 2024 г.

Тампере – дом на процъфтяващи технологични компании

Разположен в сърцето на Финландия, Тампере е дом на процъфтяващи технологични компании като Colossal Order, Troll, Huawei, Joinplay и Treon. Тези компании предлагат атрактивни отворени позиции за български специалисти, които ще им осигурят висок стандарт на живот, жилища на достъпни цени, бягство от хаоса на големия град и възможност за пребиваване в най-щастливата държава в света.

„Това ще бъде уникално преживяване и възможност за избраните кандидати от кампанията Experience Tampere да влязат в контакт с компаниите, да опознаят града със семействата си, да се потопят в атмосферата му и да усетят ежедневието му. Търсим опитни и смели технологични професионалисти, които са готови да направят следващата стъпка в кариерата си”, разказа Марина Халикайнен, главен изпълнителен директор на Colossal Order.

„Искаме да направим град Тампере и неговата процъфтяваща технологична индустрия първи избор на ИТ специалистите и собствениците на стартъпи в България. Тампере е перфектната комбинация от съвременни технологии и оживена атмосфера, в допълнение с релаксираща природа, зашеметяващи гледки към езерото и внушителни гори”, поясни Нупу Суванто, мениджър „Услуги” в „International House Tampere” в града.

Най-предпочитаният град за живеене във Финландия

Модерният и иновативен Тампере, който съчетава динамиката на градския живот със спокойствието на природата, се счита за най-предпочитаният град за живеене във Финландия. Разположен в сърцето на държавата, Тампере е дом на процъфтяващи технологични компании и стартъпи, които разработват иновации в различни сфери: от гейминг, през машинно обучение до мобилни технологии.

Градът и технологичната му индустрия продължават да се развиват, което увеличава нуждата от квалифицирани технологични таланти, като България с нейните висококвалифицирани специалисти е от особен интерес.

Тампере има какво да предложи на търсещите нови кариерни възможности. Градът разполага с международен център за обслужване на чужденци „International House Tampere”, който подпомага и улеснява процеса на преместване, работа, обучение и интегриране с местните работодатели. Дейността му е фокусирана върху оказването на помощ на кадрите и техните семейства, които имат желание да се преместят в Тампере и да започнат нов живот във Финландия.