Tesla на автопилот уби мотоциклетист

Пореден инцидент с електромобил Tesla завърши фатално за мотоциклетист
(снимка: CC0 Public Domain)

Електромобил Tesla с включена система за автопилот се е врязал в мотоциклетист, който е починал в резултат на катастрофата. Шофьорът на Tesla е задържан, стана ясно тази седмица от медийни публикации.

Инцидентът е станал в окръг Снохомиш, Вашингтон на 19 април, съобщи Electrek. 56-годишният водач на Tesla е активирал функцията за автопилот и, според полицията, е говорел по телефона, когато чул трясък: колата се блъснала в мотоциклет, който се движил пред него.

Мотоциклетистът, 28-годишният Джефри Нисен, загинал на място. Полицията е направила полеви тест за трезвост на шофьора на Tesla, чието име не се съобщава.

Той признава, че е употребил алкохол по-рано през деня (тестът обаче показал, че реакцията му не е нарушена), а също така потвърждава, че е говорил по телефона по време на инцидента и не е обръщал внимание на пътя.

Полицаите пишат в доклада си, че невниманието на шофьора към автопилота, „вярвайки, че колата ще кара вместо него”, им е дало основание да го арестуват за убийство с автомобил. По-късно е освободен под гаранция от 100 000 долара.

Коментари по темата: „Tesla на автопилот уби мотоциклетист”

добавете коментар...

  1. VIN

    Защото тъпата Тесла не подържа Apple Car и Android Auto.

Коментар