Google може да бъде учител по говорим английски

Нова функция на Google ще помага в усвояването на говорим английски език
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако ви е трудно да практикувате говорим английски без взаимодействие лице в лице, Google Search Labs има решение на този проблем. Нова експериментална функция Speaking Practice (Практика на говорене) използва генеративен AI, за да ви помогне да подобрите уменията си за говорене на английски.

За да получите достъп до Speaking Practice, първо трябва да активирате Search Labs в настройките на приложението Google Search. След това можете да намерите Speaking Practice, като щракнете върху „Try an example” (Изпробвайте пример) в самата функция.

Като алтернатива можете да получите достъп до функцията на Android устройство, като превеждате на или от английски с помощта на Google Search, става ясно от публикация за нововъведението в социалната мрежа X.

В момента Speaking Practice се тества в ограничен брой страни, вкл. Аржентина, Колумбия, Индия, Индонезия, Мексико и Венецуела. Но се очаква скоро Google да разшири обхвата на функцията и към други региони.

Достъп до новата функция Speaking Practice (източник: @howfxr)

Същевременно, Google подчертава, че генеративният изкуствен интелект все още е в процес на разработка, така че качеството и наличността на Speaking Practice може да варира в различните региони.

Коментар