Иновативни смарт очила идват с поддръжка на ChatGPT

Умните очила Eddie Bauer добавят изкуствен интелект към изживяването
(снимка: Lucid)

Колекция от умни очила Eddie Bauer с поддръжка на ChatGPT пусна на пазара компанията Innovative Eyewear. Цените на иновативните очила започват от 230 щатски долара.

Интелигентните очила са оборудвани с два микрофона, чрез които потребителите могат да активират гласовия асистент Siri и AI бота ChatGPT, за да получават отговори през четири вградени високоговорителя.

С помощта на смарт очилата Eddie Bauer потребителите могат също да получават обаждания и да управляват приложения, когато са свързани с телефоните си безжично чрез Bluetooth.

За активиране на ChatGPT е достатъчно да се изтегли приложението Lucyd, която се доставя безплатно с очилата. ChatGPT може да бъде помолен да състави селекция от писма, пристигнали по имейл, както и да обобщи или преведе текстове.

Приложението позволява на потребителя да поддържа една и съща хронология на чата, независимо какви очила избира в различните дни. Очилата се захранват от акумулаторни батерии, които могат да осигурят до 12 часа при пълно зареждане.

Смарт очилата са оборудвани с два микрофона и четири високоговорителя
(снимка: Lucid)

Колекцията от умни очила Eddie Bauer се интегрира добре с iPhone, а скоро разработчикът ще добави интеграция и с Android. Потребителите могат да получават обаждания, да възпроизвеждат музика и да управляват приложения чрез Bluetooth 5.2 в радиус от 30 метра.

Очилата имат основни сензорни контроли за отговаряне на повиквания, управление на възпроизвеждането на музика и активиране на гласов асистент. Пакетът включва докинг станция за зареждане на устройството.

Колекцията смарт очила Eddie Bauer на Innovative Eyewear включва моделите Horizon, Navigator, Velocity и Explorer. Цените на моделите Velocity, продавани без рецепта, започват от $230, докато версиите с рецепта започват от $250.

Коментар