Гимназисти получават безплатен достъп до образователна платформа

Ученици и преподаватели ще се възползват безплатно от ресурсите на образователната платформа iZZI (снимка: CC0 Public Domain)

Учениците от гимназиален етап, които използват учебниците на издателство “Клет България”, ще могат да се възползват безплатно от образователните материали в платформата iZZI през учебната 2024/2025 година. Освен до електронните учебници, те ще имат достъп и до допълнителните интерактивни материали, съобщиха от издателството

iZZI е иновативна платформа, която събира на едно място над 65 000 ресурса. Те са разпределени в над 300 учебника и повече от 30 000 интерактивни задачи, повече от 100 3D и VR панорами, над 4 000 видеоматериала, повече от 11 000 аудиоматериала, различни образователни игри и симулации.

Сайтът е разработен, за да предложи на учителите нов подход към преподаването на учебния материал, a учениците от, своя страна, да имат достъп до следващо поколение образователна среда, в която обучителният процес преминава по занимателен и интерактивен път.

Всеки ученик може да активира безплатния достъп до електронните ресурси като  създаде профил „ученик” при регистрация. В профила се влиза през платформата, където се въвежда отпечатан в хартиеното издание на съответния учебник код. В учебника са отпечатани три кода за активиране за учениците през трите последователни години на употреба на съответния учебник.

“Предоставеният достъп за учениците е до проверено дигитално съдържание, актуализирано според изискванията и промените в програмите на МОН. Като традиционен образователен издател сме приели, че усъвършенстването на специфичното за всеки предмет съдържание и своевременият достъп до крайния потребител може да бъде осъществен единствено в тази форма”, заяви Бояна Табакова, мениджър на екип „Дигитални проекти” в Клет България.

“Чрез функцията за достъпност, учениците с дислексия имат възможността да използват свободно електронните учебници, а чрез разнообразието от 3D модели, интерактивни чертежи, схеми, карти, опити, симулации, предложения за проекти и други интерактивни ресурси, могат да се провокират интересът и любопитството на децата към различните предмети и области на знания”, допълни тя.

До платформата има осигурен свободен достъп и за всеки учител, избрал да работи с образователните материали на издателство “Клет България”, отново след регистрация. Този достъп позволява на учителите да направят в профила си класове и групи от ученици, като така могат да следят напредъка им, да задават упражнения и да споделят определени ресурси, полезна информация, видеа и други материали, по които учениците да се подготвят и работят самостоятелно.

Преподавателите имат достъп до по-голям набор от инструменти. Един от тях е iZZI ТЕСТ –  онлайн инструмент за създаване на тестове и работни листове, направен от учители за учители. В него са включени над 300 тестови задачи по различни предмети от 5 до 12 клас.

Коментар