Мини вятърен генератор – за дома и други приложения 

Малкият вятърен генератор може да подпомогне енергийното обезпечаване на дома

Вятърът е зелен източник на устойчива енергия, който може да се използва с успех и за домашни нужди, наред със слънчевите панели. За целта се предлагат малки вятърни генератори. Представяме едно такова устройство на достъпна цена.

Малък, лесен за инсталиране и с добра ефективност – това е мини вятърен генератор 12V 1200W, който струва само €109,99 в глобалния онлайн магазин Cafago и се доставя безплатно от европейски склад. Освен за домашни нужди, ветрогенераторът може да се ползва за захранване на метеорологични станции, осветление на магистрали, лодки, беседки и други места.

Този ветрогенератор има компактни размери и стабилна конструкция

Максималната мощност на устройството е 1200W, според спецификациите на производителя, който уточнява, че това е при идеални условия за скорост, температура, околни сгради и т.н. Подчертава се също ниската прагова скорост на вятъра за задвижване на генератора от само 2 m/s, докато номиналната скорост е 12 m/s, а работната температура е в диапазона -40℃~80℃.

Домашният вятърен генератор има пет витла от S-тип и компактни размери 66х120 см, а целият комплект тежи 9,5 кг. Устройството е лесно за инсталиране и поддръжка, работи с висока стабилност, ниски вибрации и шум.

Типична схема на свързване на ветрогенератора

С корпус от алуминиева сплав и перки от найлонови влакна, домашният ветрогенератор е устойчив на ултравиолетови лъчи, киселинен дъжд и лоши метеорологични условия, което го прави подходящ за употреба на открито.

Роторният алтернатор с постоянен магнит и специална конструкция на статора може ефективно да намали груповия въртящ момент на генератора, а също така да направи работата на вятърната турбина и генератора по-синхронизирана и надеждна.

Мини ветрогенераторът има широко поле за приложения

Като цяло, това е семпла и достъпна система за захранване, която е подходяща за домашни използване, а също и за професионална употреба в метеорологични станции, комуникационни базови станции, магистрали, живописни места и в съоръжения за отдих като беседки и хижи, лодки и др.

Комплектът на домашния ветрогенератор включва основен генератор и опашка, перки, конус за нос, хъб, корпус с фланци, контролер за зарядно устройство, комплект аксесоари и ръководство за потребителя (на английски).

Комплектът, с който се доставя домашният ветрогенератор

Можете да купите ветрогенератора тук: мини вятърен генератор 12V 1200W – само за €109,99 и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар