Нетфлийт интегрира нови GPS устройства с 4G мрежите

Бизнесите, оборудвани с Нетфлийт, могат да се възползват от подобрени GPS комуникации
(снимка: CC0 Public Domain)

Нови GPS устройства за управление на превозни средства се свързват с 4G мрежата за по-бързо и сигурно предаване на данни, съобщиха от доставчика Нетфлийт, част от групата на Нетера. 

Предимство в сравнение с предишните модели е скоростта на пренос на информацията, която е до 10 пъти по-висока от тази на 2G мрежата. Това осигурява много по-бързо и надеждно предаване на данните от превозното средство.

Бизнесите, оборудвани с Нетфлийт, ще могат да се възползват и от GPRS карти за пренос на данни с покритие в цял свят, уточниха от компанията.

2G мрежите постепенно отпаднат в света. Поради по-високата стабилност и по-голямо покритие на 4G мрежата, вероятността да има прекъсвания на трансфера на данни е сведена до минимум.

“Новото устройство в платформата на Нетфлийт е значителна стъпка напред по отношение на ефективността и стабилността”, каза Антонио Борисов, продуктов мениджър на Нетфлийт. “То ще осигури на нашите клиенти по-добър контрол върху техните превозни средства и ще им помогне да оптимизират дейността си”.

Сред допълнителните ползи е, че при липсата на 4G мрежа, устройството автоматично преминава на 2G мрежи, за да гарантира, че клиентът винаги има връзка.

Нетфлийт може да се прилага за проследяване на местоположението, състоянието и производителността на камиони, автобуси, селскостопанска и строителна техника, леки автомобили, джетове и всякакви други превозни средства.

Коментар