Роботите Optimus ще поемат роля в Tesla през 2025 г.

Tesla ще внедри хуманоидни роботи Optimus през следващата година
(снимка: Tesla Optimus / X)

Американската компания Tesla ще започне “производство в малък обем” на хуманоидни роботи Optimus за вътрешна употреба през следващата година, съобщи шефът на фирмата Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

Автомобилният производител се надява да започне масови доставки на роботи за други компании през 2026 г., добави Мъск. По-рано милиардерът, който развива бизнеса на още няколко високотехнологични фирми, уверяваше, че производството на роботите ще започне през 2024 г., припомнят пазарните наблюдатели.

През април Мъск каза, че роботът на Tesla, наречен Optimus, ще може да изпълнява задачи във фабриката за електромобили на компанията до края на тази година и може да бъде готов за продажби на клиенти до края на 2025 г.

Нещо повече, Мъск заяви, че Optimus вече изпълнява фабрични задачи в лабораторни условия и че компанията ще започне да го използва за изпълнение на реални задачи в заводите си до края на настоящата година.

Освен това той е уверен, че проектът Optimus ще формира по-голямата част от дългосрочната стойност и печалби на Tesla. Главният изпълнителен директор на компанията вярва, че роботите Optimus ще станат толкова разпространени, колкото и колите.

Коментари по темата: „Роботите Optimus ще поемат роля в Tesla през 2025 г.”

добавете коментар...

  1. текила

    Дано не приличат на Тръмп.

Коментар