Корейска доминация на дрон състезанието във Варна

Победителите в тазгодишното издание на надпреварата Dron Cup Varna FAI 2024
(снимка: Дрон клуб Варна)

Състезатели от Южна Корея спечелиха безапелационно трите първи места на най-голямото дрон състезание, провеждано някога в България – Dron Cup Varna FAI 2024, което се състоя на 20 и 21 юли в квартал Аспарухово и привлече интереса на десетки любители на дроновете.

Победителите от азиатската страна показаха голямо превъзходство в уменията си и заслужено взеха призовите три места. Четвърти се класира състезател от Франция, а при жените с награда за най-добро представяне беше отличена Наталия Астакова от Сърбия.

В надпреварата се включиха 54 от най-добрите състезатели от девет страни – България, Румъния, Сърбия, Латвия, Полша, Франция, Белгия, Китай, както и Южна Корея. Главен съдия на събитието беше Сотир Лазарков, който е главен международен съдия.

Организатори на спортната проява са Дрон клуб Варна и Българска федерация по авиомоделизъм, съвместно с местни организации и Асоциация Обединено Дрон Общество в рамките на проекта Drone ARENA.

Състезателите от Южна Корея показаха голямо превъзходство в уменията си
(снимка: Дрон клуб Варна)

„След края на надпреварата мога да заявя, че тя се превърна в истинска атракция в морската ни столица, а състезанията с дронове като цяло предизвикват все по-голям интерес сред хората в България”, сподели Иван Неделчев от Дрон клуб Варна.

По неговите думи, най-атрактивни и за участници, и за зрители са били нощните кръгове, тъй като при тях пистата и самите дронове са осветени от множество неонови светлини.

Коментар