Гигантски банер откраднат от музей

Банер с размери 30 на 11 метра е откраднат от Центъра за съвременно изкуство в Ротердам. Дигиталната HD видео инсталация, дело на руската арт-група AES+F, е изчезнала безследно на 19 февруари, предаде artdaily.com.

Обслужващият персонал към музея e свалил банера “The Feast of Trimalchio” от фасадата, за да го заменr с гигантски портрет на Майкъл Джексън от немската художничка Иза Генцкен. Работниците били толкова заети с новата инсталация, че пропуснали да забележат как “The Feast of Trimalchio” изчезнал от тротоара.
Директорът на музея останал изключително учуден от факта, че посред бял ден е открадната творба с такъв размер. Полицията в града издирва крадците, но засега няма резултат.
The Feast of Trimalchio” е една от четирите гигантски инсталации за фасадата на ротердамския център за съвременно изкуство, обединени с общо наименование „Between you and I”. Банерите трябва да стоят монтирани там в продължение на една година в рамките на изложбата Morality. Засега не се съобщава коя творба ще заеме овакантеното от “The Feast of Trimalchio” място.

по темата: „Гигантски банер откраднат от музей”

добавете коментар...

  1. Димо

    НЯМА дума БАНЕР за това нещо – казва се ПЛАКАТ!!!

Коментар