Цветните етикети – няколко идеи за дома и работата

Пълноцветните етикети помагат за създаване на по-ясна система за архивиране
(снимка: Brother)

Искате домът ви да е добре организиран? Цветните етикети са добро решение за тази цел. Освен за дома, те са подходящи и за различни професионални сектори, тъй като помагат на хората да бъдат по-организирани и да работят по-ефективно. 

Японският производител на технологии за печат Brother дава няколко лесни за осъществяване идеи, които ще помогнат на потребителите да извлекат максимума от цветните печатни етикети, независимо дали в работата или вкъщи. 

Организиране на документи и папки

Пълноцветните етикети с възможност за персонализиране ще ви помогнат да създадете по-ясна и привличаща вниманието система за архивиране и управление на документацията. Разпределете информацията в папките и я организирайте с различни цветови кодове, за да бъде по-лесна за разпознаване и да сведе до минимум риска от грешки. 

Обозначение на оборудването и инструкции 

„Изключи осветлението” или „Постави хартията тук” са съобщения, които привличат вниманието много повече и са много по-ефективни, когато са показани в цвят. Ако поставите етикети с такива указания на стратегически места, можете да създадете по-ефективна работна среда или да насърчите рециклирането у дома. 

Подобряване на пространството чрез цвят

С цветните етикети можете да персонализирате стаите, независимо дали у дома или в офиса. Цветовете създават настроение и помагат за подобряване на продуктивността. Затова ако изберете подходящите, те ще ви бъдат от помощ докато учите или работите. 

Етикетиране на храна 

Когато избираме какво да ядем или да купим, външният вид играе много важна роля: ярките цветове или привличащите изображения ще насърчат консумацията, докато черните и белите етикети се пренебрегват доста лесно. 

Храните с цветни етикети привличат по-лесно вниманието на купувачите
(снимка: Brother)

В хранителната индустрия етикетите могат да осигурят информация за алергените, кодиране по цвят, да обозначат, че нещо е в промоция или да персонализират поръчките. У дома можете да етикетирате бурканите за съхранение на хранителни продукти или кутии за храна, преди да ги поставите във фризера, за да няма изненади, когато ги извадите. 

Творчество на следващо ниво 

Цветните печатни етикети разкриват множество възможности: карти за подаръци, тематични етикети за партита, фотоалбуми, колажи и поименна персонализация на продукти са само част от приложенията. 

Освен това, ако имате магазин или развивате онлайн търговия с продажба на ръчно изработени продукти, цветното етикетиране ще ви осигури възможност напълно да персонализирате доставките и така да се отличите от конкуренцията. 

Персонализация и идентификация 

Без значение дали ще са учебниците на децата ви, играчките им, канцеларски материали или кутии за храна, които носите с вас на работа, можете да си направите цветни етикети, с които да ги обозначите или отличите за по-лесно разпознаване. 

Образователни приложения

Можете да използвате етикети в различни дейности, свързани с деца, независимо дали работите с тях или са вашите собствени. Като правите стикери със снимки или детски рисунки, можете да създадете някои лесни процедури за най-малките в къщата. Например, научете ги да се обуват (отпечатвате снимка на етикет, разрязвате го наполовина и поставяте всяка част в една от обувките).

Това са само няколко примера от всички полезни, забавни и творчески приложения, които предлагат цветните етикети и пълноцветните етикетни принтери. Време е да се заемете с организиране, приканва Brother.

Коментар